≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Monako – Partizan: Produžetak ili prekid sjajne tradicije, gde je TV prenos, šta kažu kladionice

Vreme čitanja: oko 4 min.

Duel 24. kola mnogo toga može doneti, ne previše oduzeti

  • 7
KK Monako - KK Partizan Foto-kolaž: MN Press / Ivica Veselinov, Wikimedia

Košarkaši Partizana otvaraju drugi dan 24. runde u Evroligi okršajem sa Monakom, protiv koga su do sada beležili maltene isključivo dobre rezultate. Obe ekipe su u zoni plej-ofa odnosno plej-ina i u ovom momentu deluje da će voditi veliku borbu sa još četiri, pet timova.

Promenljivi rezultati ekipe iz Humske postavili su je na mestu na kom se trenutno nalazi (deveto). Uz dozu sreće i poraze Valensije i Baskonije u ovom kolu pozicija nije izgubljena, pa bi potencijalnim slavljem crno-beli mogli da profitiraju. Rival je u nizu od pet pobeda u svim takmičenjima, što je dovoljan pokazatelj da će ovo biti težak susret. Naravno, i činjenica da su u sličnom sastavu prošle sezone bili učesnici F4.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Monako - Partizan se igra u hali "Gaston Medesin" sa početkom u 19:00. Direktan prenos meča možete ispratiti na TV Sport klub 1, dok ćete na našem sajtu moći da pratite tekstualni prenos.

Ko sudi?

Poznati španski sudija Migel Anhel Perez deliće pravdu kao glavni arbitar, dok će mu pomoćnici biti Josip Radojković iz Hrvatske i još jedan Španac Đordi Alijaga.

Pi Džej Doužer Foto: Marko Jovanović

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Kao što već znate, Partizan je poražen u večitom derbiju u nedelju u ABA ligi i tako praktično ostao bez ozbiljne prilike da se domogne prvog mesta u regionu. Taj susret mora brzo biti arhiviran jer evroligaške obaveze ne čekaju, posebno jer crno-bele u petak već čeka i gostovanje Virtusu iz Bolonje.

Gledajući samo elitno takmičenje Partizan redovno pobeđuje u susretima kod kuće, isto tako gubi u gostima, gde serija iznosi četiri neuspeha i poslednje slavlje upisano je 19. decembra u Valensiji. Situacija na tabeli je ipak dobra jer sa učinkom 12-11 klub neće mnogo izgubiti porazom, dok bi potencijalnom pobedom sustigao Monako koji je šesti sa 13-10, ali i lošijim međusobnim duelom.

"Kneževi" su dakle u nizu od pet trijumfa, od toga dva u Evroligi i to protiv Anadolu Efesa i vrlo ubedljivo madridskog Reala. Čini se da je tim Saše Obradovića dostigao vrhunski nivo forme, ali to treba potvrditi na terenu.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Podatak koji dosta toga govori, ali malo zaista i znači može ipak biti uzdanica beogradske ekipe. Ukupno pet puta dva kluba igrala su međusobno u zvaničnim utakmicama i skor je 4-1 u korist Partizana. Četiri trijumfa pribeležana su u nizu.

Po povratku u Evroligu crno-beli su sva tri puta srušili Monako. Ove sezone bilo je 89:85 u "Štark Areni" posle produžetka uz 25 poena Kevina Pantera, dok je prošle sezone na istom mestu bilo 100:80.

Prošli duel u Monaku odigran je u aprilu 2023. i tada je Partizan pobedom od 88:84 fakitčki potvrdio plasman u plej-of, iako još to nije bilo zvanično. Tada je Aleksa Avramović na jednoj strani dao 22 poena, baš kao i Zek Ledej, dok je Eli Okobo za rivala ubacio poen više.

I u jedinom meču dva tima u "Gaston Medesinu" u Evrokupu 2019. pobedio je gost 71:68, dok je jedinu pobedu klub iz LNB Pro A lige pribeležio u Beogradu iste sezone 72:68.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Već desetak dana Željko Obradović nema problema sa povredama, pa su svi igrači na raspolaganju, samim tim su svi i otputovali najpre u Monte Karlo, a potom će produžiti za Bolonju.

Ni protivnik nema značajnijih poteškoća, pa je jedino upitan nastup Metjua Strazela, koji i nema bitnu ulogu u Evroligi.

Aleksa Avranović Foto: Marko Jovanović

Šta kažu kladionice?

Veliki favorit prema kladionicama je Monako na čiju pobedu bez produžetaka se daje kvota 1.38 u Mozzartu, dok se slavlje Partizana vrednuje sa 3.30.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Znamo njihove kvalitete, igrali smo protiv njih, ali idemo sa najvećim ambicijama, moramo da odigramo najbolje moguće utakmicu, znamo koliko su važne sve utakmice u Evroligi. Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da moramo da imamo najbolju moguću reakciju.

- Bile su zanimljive utakmice sa njima i prošle sezone i ova koju smo igrali u prvom delu. Može da bude različita, jer oni mogu da igraju sa četiri mala ili sa tri visoka, nekad i sa četiri, u odbrani onda koriste preuzimanje u toj situaciji. To su sve stvari na koje moramo da reagujemo u toku utakmice. Imali smo u nekim momentima odlične segmente na poslednjoj utakmici, ali imali smo i loše. To su neke stvari koje su sigurno bitne kada se priča o toj ili bilo kojoj sledećoj utakmici.

Saša Obradović:

- Znamo da su svi mečevi ključni, ali ulazimo u nedelju koja može biti prekretnica. Dobro je da su svi spremni i zdravi. Partizan je dodatno napredovao tokom sezone, to je ekipa sa mnogo karaktera, vođena trenerom koji ima jasan pravac. Dobri su na svim pozicijama i važe za izuzetno teškog protivnika.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pred put u Monako i Bolonju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    31. januar 2024 | 12:43

    Trenutno dva velika kluba, monako od skoro, a partizan decenijama u nazad. Bice dobra utakmica i nadamo se pobedi partizana. Partizan sampion

  • Napred

    31. januar 2024 | 17:43

    Idemo Monako,zgazite ih skroz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA