Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan u Bolonji za Top 10: Crno-beli na teškom zadatku protiv najprijatnijeg iznenađenja Evrolige

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Motiv za pobedu ne izostaje...

  • 2
KK Partizan - KK Virtus Foto: Mileta Mirčetić

Posle ubedljivog poraza u Monaku, košarkaši Partizana gostuju u Bolonji od 20.30 ekipi Virtusa u meču 25. kola Evrolige.

Regularni deo sezone u Evroligi se bliži kraju, a svaki meč može da bude od ogromne važnosti za krajnji ishod na tabeli najelitnijeg evropskog takmičenja. Samo će 10 ekipa uspeti da izbori nastavak, pa je utisak da se već sada gleda svaki postignuti koš.

Kada je o crno-belima reč, poraz u derbiju ABA lige, pa poraz u Kneževini, nikako ne idu na ruku izabranicima Željka Obradovića. Zato, meč u Bolonji, i eventualna pobeda, mogao bi da trasira put u željenom pravcu.

Sam trener Obradović pred novinarima u Bolonji je istakao da motiva ne manjka ni njemu ni igračima.

- Što se mene tiče motivi su najveći pred svaku utakmicu, od one u pripremnom periodu do finala koja sam ne znam koliko vodio. Uvek se spremam na isti način, do zadnjeg detalja koji može da pomogne mojim igračima da igramo dobro i da pobedimo - istakao je on.

Raspoloženje u timu je dobro, a igrači su, sa izuzetkom Uroša Trifunovića, zdravi i spremni za meč.

Naspram sebe, crno-beli imaju tim Luke Bankija koji ove sezone ima skor od 15 pobeda i devet poraza i predstavlja najveće iznenađenje takmičenja.

Virtus je sa ovim skorom na petom mestu sa istim učinkom koji imaju trećeplasirani Panatinaikos i četvrtoplasirani Fenerbahče.

Partizan ima tri pobede manje i skor 12-12. Tako, u slučaju pobede, crno-beli bi imali isti skor kao i Baskonija, a onda i Valensija i Makabi.

Računica je jasna. Pobeda donosi mnogo mirniji nastavak regularnog dela takmičenja, a sve će biti jasnije posle duela koji počinje u 20.30.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović otkrio kojem igraču Partizana je pozlilo i neće igrati protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta da kazem

    2. februar 2024 | 12:33

    Voleo bih da pobede, ali ne ulivaju mi poverenje. Ne moze 6 igraca da se nosi sa 10 ili 12 gotovo jednakih. Mnogi stagniraju umesto da napreduju. Zasto je to tako valjda neko u Partizanu ima objasnjenje.

  • ТоХ

    2. februar 2024 | 09:48

    Тешка прича , Виртус много добар ове сезоне , а ми лошији него прошле сезоне ,нзм. ал са овим тимом никад ниси начисто,много осцилација и играча који не играју...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA