≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zoran Savić: Imamo uslove za A licencu, ne zavisimo toliko od Vlade Srbije, ne dugujemo ništa i plaćamo porez

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sportski direktor crno-belih kaže da je klub u odličnoj situaciji

  • 15
Zoran Savić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana su se vratili u Evroligu i odmah su napravili rezultat. Prve sezone su otišli u TOP 8 fazu, malo je falilo i do Fajnal fora, dok ove sezone flertuju sa plasmanom u plej-in jer se nalaze na rubu, pa svaka utakmica odlučuje.

Upravo su rezultati ono što bi trebalo da garantuje igranje u Evroligi i iduće sezone, ali, to nije slučaj ovoga puta.

Međutim, povodom svega se oglasio i Zoran Savić, sportski direktor crno-belih, koji je rekao da klub ispunjava sve uslove za A licencu. On je u razgovoru za "BasketNjuz" pričao o činjenici da klub stvara navijače.

- Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Efesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam zamo 1999. godine i sećam se da sam video puno dece. Pitao sam ljude iz Efesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista deca koja sada kupuju karte - kaže Savić koji ističe da na svaku utakmicu crno-belih dođe između 600 i 800 dece.

Osim Partizana, Zvezda je takođe još jedan klub koji nema licencu, a Savić smatra da se još ništa ne zna.

- Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari. Ne znamo šta žele da uradimo. Znamo samo za Dubai, ali niko ne zna da li će njihov ulazak da se desi sledeće sezone, ili one tamo.

Zoran Savić Foto: Marko Jovanović

Ipak, isto tako, Savić kaže da klub ispunjava sve uslove za A licencu.

- Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar - pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca.

Takođe, on kaže da je država i "večna".

- To će predsednik (Ostoja Mijailović, prim.aut) da objasni u budućnosti. Ali sigurno je procenat mnogo manji od onoga što neki fudbalski klubovi investiraju u košarku - rekao je Savić ne pominjući imena mada je poznato da Real, Barselona i Bajern preživljavaju na zaradi fudbalskih sekcija.

Ubrzo, on je i nastavio.

- Imate Partizan. Tim koji sponzoriše država. Ali država neće da nestane, ona je večna. Po meni, rizičnije je da imate timove sa vlasnicima koji sve plaćaju iz svog džepa. Kad sam radio u Fortitudu, naš je gazda godinama plaćao iz svog džepa. Mislim da je potrošio oko 100.000.000 evra. Panatinaikosova porodica je potrošila više od 400.000.000. Ne verujem ni da oni znaju koliko su potrošili. Po meni, to je rizičnije od podrške države.

On kaže da klub radi sa sufinansiranju sa svih strana.

- Radimo na prodaji dresova, povećali smo to za 100 puta u odnosu na period od pre tri godine. Mislim da možemo da zadržimo sličan budžet svake sezone. Doveli smo 600.000 ljudi u halu prošle sezone. Nemamo dugove, plaćamo plate i porez u isto vreme, a to se nije desilo u Partizanu u poslednjih 20 godina.

Na kraju, Savić je istakao da ne sme da se izgubi ovaj region.

- Pokušavaju da donesu najbolje stvari svake godine, a moramo da razmišljamo o periodu od 10 godina. U aprilu, moraju da vide šta žele u budućnosti jer imaju klubove kao što su Partizan, London, Pariz i Dubai. Gde žele da se šire? Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne možemo da izgubimo ovaj region. Novac je svima bitan, ali da imaš novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde sramno vređaju Savića i Obradovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    2. februar 2024 | 13:00

    Ha ha komentar!I koga lažeš samog sebe.

  • Gongi

    2. februar 2024 | 12:57

    Koga ovaj laze

  • Baxter88

    2. februar 2024 | 13:18

    Neee pa ne zavise mnogo od drzave, samo nekih 96% a 4% sami nadju sponzora, kosarkaski Zvezdan Terzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA