≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Poraz Zvezde od Barselone! Katalonci ugasili "loženje" na Top 10

D. U.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno-belim sada imaju skor od 10:15

  • 66
KK Zvezda - KK Barselona Foto: Mileta Mirčetić

Crvena zvezda je poražena od Barselone u 25. kolu Evrolige sa 85:76 i tako je značajno umanjila sebi šanse za plasman u Top 10.

Crveno-beli su svaku četvrtinu loše otvarali i onda su jurili prednost rivala, koji je kontrolisao meč sve vreme i na kraju su zasluženo pobedili.

Samo su u prvoj deonici crveno-beli uspeli da spuste razliku na jedan poen razlike i Barsa ju je dobila sa 17:16. Međutim, već na startu druge deonice Barsa je došla do +10 i konstantno su čuvali prednost oko te razlike, a na kraju deonice je ona otišla i do +13.

I treću deonicu su gosti bolje otvorili i došli do +17, a zatim kontrolisali igru.

Kad god bi se Zvezda približila, usledilo bi odbijanje naleta od strane Barse.

Isto je bilo i na startu četvrte četvrtine, gde je Barsa ponovo imala +17. Zvezda se kasno probudila, tek je na dva minuta pre kraja razlika spuštena na jednocifrenu, ali je bilo kasno.

Briljirao je u dresu Barse Dario Brizuela, koji je upisao 20 poena uz 6 od 7 za tri poena. Jan Veseli je upisao 16 poena uz 8 skokova, a Laprovitola je imao 12 poena.

Kod Zvezde su se istakli Nedović sa 21 poenom i Jago Mateus sa 13 poena i 7 asistencija, kao i Džoel Bolomboj sa 12 poena i 10 skokova.

Zvezda - Barselona 76:85 (17:18, 15:25, 19:19, 25:21)

Tok meča:

40. minut 85:76 - Kraj meča. Zvezda je kasno uspela da spusti razliku na jednocifrenu brojku i samo je bilo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen.

35. minut: 60:73 - Kao i sve prethodne četvrtine, Barselona bolje kreće i brzo su došli do +17. Zvezda je potom uspela da spusti razliku na deset, ali je usledila trojka Brizuele, kojem je ovo bio dvadeseti poen.

III četvrtina:

30. minut: Delovalo je da Zvezda može da spusti razliku, imala je priliku i na deset razlike i nekoliko napada da to učine nošeni energijom sa tribina, ali nisu ih iskoristili i Barsa je ponovo vratila +15. Na kraju je Bolomboj efektnim zakucavanjem spustio na 13 poena, koliko je bilo i na poluvremenu.

28. minut: 49:59 - Zvezda je uspela da se spusti na deset razlike i to je bio motiv za navijače da pojačaju pesmu.

25. minut: 45:59 - Zvezda je zaigrala sa više energije, ali Barselona je uspela da odbije nalet. U jednom momentu je posle koša Hange razlika spušena na 13 razlike, ali je potom ponovo Barsa uvećala razliku trojkama Kalinića i Brizuele i razlika je konstantno oko 15 poena.

23. minut: 34:51 - Ponovo Zvezda loše otvara četvrtinu. Džabari parker je pogodio dva vezana šuta, potom i Nikola Kalinić i trener Zvezde je morao da traži tajmaut već posle dva minuta igre u trećoj deonici.

II četvrtina:

20. minut: 32:45 - Posle nešto slabijih napada na obe strane, gde skorotri minuta nije bilo poena, videli smo Zvezdine poene sa linije penala preko Gedraitisa i Nedovića, a Barsa je odgovorila poenima Vgeselog i Laprovitole, koji je pogodio trojku i vratio dvocifrenu prednost. Potom je Zvezda izgubila loptu, a barsa je preko Veselog poentira.a Barsu odlično služi šut za tri poena i posle prvog poluvremena imaju čak 54,5 odsto, dok Zvezda ima svega 14 odsto i u tome leži razlog ovakve razlike.

15. minut: 28:36 - Odžava Barsa deset poena prednosti, a posebno je raspoložen Brizuela, koji šutira za tri 4 od 4 i trenutno ima 14 poena. Tobi je spusio razliku ispod deset pogođenim slobodnim bacanjima.

12. minut: 19:30 - Barselona serijom 6:0 otvara drugu deonicu, koja je malo kasnila zbog nove koreografije Delija, jer su iscepali papire koje su podigli na startu prve deonice. Potom je i Brizuela dao koš i anulirao poene Majka Tobija, pa je Barsa došla na +8 vrlo brzo. Ubrzo je usledila nova trojka Brizuele, pa je Barsa došla do dvocifrene prednosti, što je bio znak za Sferopulosa da traži tajmaut.

Nastavak koreografije Zvezde pic.twitter.com/26bkvhAXcw— Rodrig (@CendlerBing) February 2, 2024

I četvrtina:

10. minut: 17:18 - Zvezda je posle trojke Nedovića u poslednjem napadu uspela da smanji razliku na samo poen razlike. U nastavku akcije Oskar da Silva je promašio šut uz zvuk sirene, pa Barsa ima minimalnu prednost posle prvih 10 minuta.

8. minut: 12:17 - Barsa je povećala prednost posle poena Jokubaitisa i Džabarija Parkera, a onda je posle ulaska Teodosića plej Zvezde odigrao sjajnu akciju sa Mitrovićem i razlika je ponovo svedena na pet poena.

6. minut: 8:13 - Barselona ima malu prednost na startu meča. Jan Veseli i Džoel Bolomboj su postigli po četiri poena i trenutno se centri oba tima izdvajaju na ovoj utakmici. Zvezda je imala priliku da izjednači ili čak i da vodi, ali je Davidovac promašio dve otvorene trojke.

1. minut: Spektakularna koreografija Delija na startu meča.

Ko će pobediti na ovom meču?

Glasajte

Video: Trening Crvene zvezde pred utakmicu sa Barselonom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.Vasic

    2. februar 2024 | 20:57

    Sa Lazicem i Davidovcem na Barsu🤣🤣. Ne zna se koji je gori, totalno van ritma i to ne samo veceras. U novu sezonu bez njih,ako mozes Covicu

  • A u tirani muk

    2. februar 2024 | 19:52

    hoce li ovi iskljucivati ton da se ne cuje skripa patika i gase li se kamere kad albanci budu prije kraja napustali arenu..znal se sta..

  • Nes

    2. februar 2024 | 20:45

    FMP2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA