Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan lider u čak tri statističke kategorije u Evroligi: Šta to nedostaje Željkovoj ekipi da krene napred?

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preostalo je još devet utakmica, a crno-beli će se boriti za plasman u Top 8 fazu takmičenja

  • 8
KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su se iz protekle duple sedmice u Evroligi vratili sa gostovanja sa dva poraza od Monaka i Virtusa iz Bolonje, čime su malo zakomplikovali svoju situaciju kada je u pitanju plasman u Top 8 fazu takmičenja. Do pauze zbog Kupa Radivoja Koraća, crno-belima je preostalo da odigraju još meč sa Bajernom na domaćem terenu.

Biće to dobra prilika da ekipa Željka Obradovića dođe do 13. trijumfa, te da tako ima "neutralan" skor pred poslednjih osam utakmica u ligaškom delu sezone.

Litvanski novinar, Darijus Garulis napravio je zanimljiv presek pred završnicu sezone u Evroligi, a gde se vidi da je Partizan lider u čak tri važne statističke kategorije.

Naime, crno-beli prednjače kada su u pitanju procenti šuta za dva poena sa uspešnošću od 58,9%, a isto tako je zanimljivo da Partizan ima najbolji procenat šuta iz igre u globalu sa 50,7%.

Još jedna stvar u kojoj ekipa Željka Obradovića jako dobro stoji i najbolja je u Evroligi jeste procenat realizacije slobodnih bacanja, jer tim crno-belih ima 82% realizacije, što se može smatrati zaista dobrim.

Kada je reč o broju poena po meču, Real je lider sa 89,6 poena, u skokovima je najbolji Bajern sa 36,9 uhvaćenih lopti po meču, dok je Žalgiris očekivano najbolji na trojkama sa 40,6%.

U asistencijama ponovo prednjači Real sa 21,2 po meču, a Panatinaikos ima najviše ukradenih lopti sa 7,4 po utakmici. Kada su u pitanju blokade, nije čudo što je Real tu najbolji uzimajući u obzir prisustvo Tavaresa sa 3,8 po meču, a Monako ima najviše izugljenih lopti - 9,7 po utakmici.

Za kraj, prosečno najveći indeks beleže košarkaši Reala, koji stižu do 109,2 poena po utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pred put u Monako i Bolonju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bdnd

    5. februar 2024 | 16:45

    Imaju i najmanje asistencija u EL,ali to je tako nebitno zar ne?.

  • NEDOSTAJE POSTENJE

    5. februar 2024 | 16:39

    Partizanu nista ne nedostaju..fali to sto ga potkradaju stalo..i onda citamo kako su sudije priznaleda su pogriesili na stetu partizana..to nedostaje..POSTENJA PREMA VELIKANU

  • Lider

    5. februar 2024 | 18:13

    jedan od sudija je uvek u dresu jsd sa jna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA