≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos govorio o Tompkinsu, Topiću i igračima za Kup Koraća: "I dalje je u procesu rehabilitacije..."

S. I.
S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On poznaje takmičenje, zna kako da igra utakmice za osvajanje titula"

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde u petak u okviru 26. kola Evrolige dočekuju ekipu Žalgirisa u "Štark Areni" u duelu koji će kao i svaki naredni imati epitet susreta koji se mora dobiti.

Situacija je takva da vremena za nove kikseve više nema kada je u pitanju borba za plej-in, čega je svestan i trener Janis Sferopulos.

- Oni (Žalgiris) su u dobrom momentumu, dobrom ritmu, pobedili su tri od poslednje četiri utakmice, pa je za nas bitno da budemo veoma koncentrisani , primarno dobra odbrana, da kontrolišemo utakmicu dobrom odbranom. I u napadu da vidimo šta pokušavaju da urade i igramo pametno protiv svih poteškoća u koje će nas staviti. Igraju sada na drugačiji način u odnosu na prvi meč, moramo biti pametni, da čitamo.

Istakao je i šta treba promeniti u odnosu na Budućnost.

- Očekujem bolju odbranu, kao što sam rekao na početku. Defanzivno moramo biti solidni. Ako dozvolimo da igraju u svom ritmu imaćemo probleme. Moramo da dezoragnizujemo utakmicu, to je prva stvar koju moramo da unapredimo u poređenju sa utakmicom protiv Budućnosti.

Dotakao se i potencijalnog interesovanja tokom sezone za Kema Birča.

- Mogu da kažem, kada smo pokušali da ga dovedemo on nije bio spreman da dođe, imao je problem sa kolenom, to je ono što nam je rekao. Nije bio spreman pre dva meseca.

Za novo pojačanje Treja Tompkinsa istakao je da će se priključiti ekipi tokom narednih dana.

- I dalje je u procesu rehabilitacije, biće mu potrebno još nekoliko dana, ne znam tačno koliko za njegovo koleno. Posle toga biće deo tima - rekao je Sferopulos potom istakao šta krilni centar donosi ekipi:

- On im naravno veliko evroligaško iskustvo, igrač je najvišeg nivoa, igrao je za Real Madrid, uvek se borio za Evroligu. On poznaje takmičenje, zna kako da igra utakmice za osvajanje titula. On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet, on ima kvalitet da nam pomogne i da nam nešto što nemamo.

Na kraju je istakao da nije doneo odluku koji stranci će igrati u Kupu Radivoja Koraća kao i da je Nikola Topić i dalje u procesu rehabilitacije i da se sa njim ne žuri.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio razloge poraza Zvezde od Barse: "Kao da smo igrali protiv Stefa Karija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    8. februar 2024 | 14:19

    Topić se oporavlja kao da je iz aviona pao..

  • Ovaj

    8. februar 2024 | 18:03

    Potpisao da se leči ovde. Mogli ste u neku banju da ga pošaljete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA