Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta bi moglo da bude presudno za ulazak Partizana među Top 10 Evrolige

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hul Arene je mnogo puta pomogao crno-belima...

  • 9
Željko Obradović Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Bajerna u meču 26. kola Evrolige koji bi mogao, i te kako, da utiče na borbu crno-belih za najviši plasman posle regularnog dela. 

Iza crno-belih je nekoliko napornih nedelja i četiri vezana poraza u svim takmičenjima. Neuspeh protiv Crvene zvezde i Splita u ABA ligi, kao i neuspešno duplo kolo i porazi na gostovanjima Monaku i Virtusu uticali su da meč protiv Bajerna bude taj u kojem je dobra igra, i pobeda, imperativ kako bi se mnogo mirnije dočekao nastavak takmičenja i ostvario primarni cilj, plasman među Top 10, a onda i među osam najboljih ekipa koji igraju plej-of.

Trenutna situacija na tabeli je takva da je Partizan na 11. mestu sa 12 pobeda i 13 poraza. Jedan trijumf više imaju ekipe Valensije, Baskonije i Makabija, plasirane od 8. do 10. mesta. Olimpijakos ima skor 14-11 i dve pobede više. Crno-belima tri pobede "beže" Panatinaikos, Monako i Fener, a prva tri mesta na tabeli, i skoro nedeostižan skoro, imaju Real, Barselona i Virtus. Shodno tome, jasno je da su do kraja regularnog dela svaki koš i pobeda bitni.

Ono što je od velikog značaja jesu i mečevi na domaćem terenu koji znače svakom timu, a, utisak je, posebno Partizanu koji je potpuno druga ekipa u Areni i kada ode "na stranu". Ono što je posebno zanimljivo jeste, i to, da je jedino Partizan odigrao 11 mečeva kod kuće, dok su ostali timovi odigrali najmanje po 12, dok neki imaju i 13 utakmica odigranih pred domaćim navijačima. Crno-beli su na gostovanjima slavili samo u mečevima protiv Asvela, Valensije i Žalgirisa. Kada je reč o domaćem terenu, izabranici Željka Obradovića imaju skor od 9 pobeda i samo 2 poraza. Samo su Barselona i Virtus u Beogradu izašli kao pobednici.

Iz tog razloga, veliki optimizam za visok plasman upravo leži u činjenici da sledećih šest od ukupno devet utakmica crno-beli igraju u Štark Areni. Bajern je ovog četvrtka prvi, a Partizan će do kraja regularnog dela još ugostiti Efes, Baskoniju, Real Madrid, Olimpijakos i Valensiju.

Raspored Partizana do kraja regularnog dela takmičenja u Evroligi:

26. kolo: Partizan - Bajern

27. kolo: Partizan - Efes

28. kolo: Armani - Partizan

29. kolo: Barselona - Partizan

30. kolo:  Partizan - Baskonija

31. kolo: Partizan - Real Madrid

32. kolo: Partizan - Olimpijakos

33. kolo: Alba - Partizan

34. kolo: Partizan - Valensija

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej napravio pometnju kod Arene: Navijači oduševljeni dolaskom košarkaša na druženjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    8. februar 2024 | 17:42

    Presudno ce biti odlazak Zoca, to je jedino resenje

  • Džoni

    8. februar 2024 | 17:58

    Stalno neke kalkulacije...od fudbala do košarke...Nema tu matematike i velike mudrosti, nego treba da se igra i da se pobeđuje...ne možeš svakoga da pobediš, ali zna se protiv koga treba da dobijaš...tako da... naravno ovo se odnosi i na Partizan i na Zvezdu...kalkulacije i zavisnost od ostalih timova i njihovih rezultata je odraz nesposobnosti i to je to, nema tu više sile i ostalih zezancija...

  • Splicanin

    8. februar 2024 | 16:45

    Uh, mnogo su jaki ovi dečki kuci, ja bum se uplašia ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA