Vreme čitanja: oko 3 min.

Obradović zabrinuo Grobare: "Dođe trenutak kada se zapitam šta dalje..."

D. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Partizana utučen posle petog vezanog poraza crno-belih, koji su faktički imali rešen meč

  • 29
Željko Obradović Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana poraženi su od Bajerna iz Minhena sa 79:78 i ostvarili bitnu pobedu u borbi za Top 10, a posle meča trener Željko Obradović je bio utučen i rekao je da mora dobro da razmisli šta dalje.

- Ne znam šta da vam kažem, imali smo sve u svojim rukama, tako je bilo i protiv Bolonje, gde smo zahvaljujući našim greškama izgubili utakmicu. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kada imaš prednost kakvu imaš, kada sa jednom normalnom kontrolom dobijaš. Da su igrači bili pod stresom ne bi kontrolisali i vodili ceo meč - rekao je Obradović, a potom je dobio pitanje zbog čega nije rekao igračima da pravi faul.

- Kako vi znate da nisam rekao da prave faul. Pogledajte snimak, pogledao sam kevina i rekao faul, faul, faul. Kako nam je dao Virtus poen na dva razlike. Ne smeš da dozvoliš šut za tri poena. Da li stvarno mislite da to nisam rekao. Neka ovaj poraz bude na mene, ne želim da svaljujem krivicu na igrače. To sam rekao i protiv Splita, navijači su napravili atmosferu kakvu su napravli, ali ni to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača.

Upitan je i o igri Kaminskog, ali i saradnji Franciska i Ibake.

- Nije da nismo mogli ništa da odbranimo, ako se vidi broj poena koliko smo primili, nije to bilo toliko loše, narvano da se vodi računa ko je bio na terenu. Smailagić je bio u jednom momentu na terenu i napravio dva faula, zbog čega, to je već pitanje. Imali su dobre momente, imali su i neke loše. Imao je isti igrač Francisko šut za tri poena i u prvom poluvremenu kada smo imali samo jedan faul. I to je bio važan faul. Ako te probije, praviš faul.

Bajern nije izašao iz bonusa, da li to govori o nedovoljnoj agresivnosti?

- To može da se tumači na različite načine, ja mislim da smo bili dovoljno agresivni i da smo pronalazili rešenja za njihovu specifičnu odbranu. Zadnji napad je napad gde smo uključili njihovog najnižeg igrača, bilo je preuzimanje, ostao je na Kaminskog, ali nismo poslali loptu na Kaminskog. To je razlika 30 santimetara, nismo videli ili nismo prepoznali, kada igrači ne prepoznaju, ko je kriv? Trener!

Da li je ekipa u krizi?

- Pet utakmica kada izgubite, naravno da je kriza rezultata. Sve utakmice su tu, osim ove sa Splitom. U Monaku je bilo 4 razlike u četvrtoj četvrtini, posle primimo četiri najlakša poena.

- Dođe trenutak kada se stvarno zapitam šta dalje, šta bih ja pametno mogao da uradim da dignem moral igračima, sem ovoga što smo uradili posle Splita, analizirali, pričali, ponavljali, mogu da ulazim u detalje, ali opet se sve svodi na moj posao. Kada se to opet desi, kreneš da postavljaš, šta dalje, kako dalje, jer očigledno da neke stvari nisu dobre, to pitanje ću cele noći da postavljam sebi, jer očigledno nije dobro, da sedim sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti, ispred nas imamo utakmicu u Laktašima, pa posle Kup. Ovo je situacija, ja znam da uvek jedna lopta odlučuje. Lopta u prvom minutu ima istu važnost kao u zadnjem. Bio je dobar šut i Kevinov na kraju. Neko će pričati i što je Bruno dirati loptu, i da je nije dirao lopta ne bi ušla u koš. To su ti detalji, da je to bilo protiv Virtusa, Baskonije, Olimpijakosa, mi smo šest utakmica izgubili na isti način, gde smo sve imali u svojim rukama. Analizirali smo, videli da nije dovoljno, moramo da vidimo šta je dovoljno - rekao je Obradović.

- Hvala navijačima, i za koreografiju, jedino mi se nije svidelo što su bacali papire na početku, nema potrebe za to. Nažalost, i ta energija koju nam daju se pokazuje kao nedovoljna.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović odgovorio na pitanje o faulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČIČA iz Čačka

    8. februar 2024 | 23:27

    da imaš obraz vratio bi se u svoje selo pored Čačka i preuzeo Borac da vidimo tvoje stručne sposobnosti sa njihovim budžetom

  • Slobodan Ristić

    8. februar 2024 | 23:26

    Daj ostavku i spasi Partizan veče bruke

  • Aleksa70

    8. februar 2024 | 23:28

    Sa tobom nista! Dovidjenja! Sve si izgubio sto si mogao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA