≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

O ovome je pričao Žoc, pojavio se novi snimak: Zašto je Kaminski "zaboravljen" ispod koša na kraju meča?

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta bi bilo...

  • 11
KK Partizan Printscreen: Twitter/@mad_maxaveli

Košarkaši Partizana poraženi su ovog četvrtka od Bajerna posle velike drame u završnici, a heroj meča bio je Silvan Francisko koji je trojkom u poslednjoj sekundi rešio pitanje pobednika i postavio konačnih 79:78. 

Vodio je Partizan tokom većeg dela meča i odbijao je nalete rivala, ali je, na kraju, gostujući tim, uspeo da iskoristi greške i izađe kao pobednik ovog duela odigranog u okviru 26. kola Evrolige. Da je kojim slučajem bilo obrnuto, i da su crno-beli slavili, svi događaji na parketu bili bi istorija, a vrata Top 10 faze bi bila praktično odškrinuta. Ovako, izabranici Željka Obradovića upisali su peti vezani poraz u svim takmičenjima, a treći u nizu u Evroligi i tako samo zakomplikovali situaciju pred poslednjih osam kola regularnog dela.

I dan posle meča govori se o situacijama sa meča, "analizira" da li je trebalo praviti faul u poslednjem napadu ili ne. Željko je objasnio situaciju u kojoj je tražio faul, a pojavio se i snimak koji to potvrđuje.  Takođe, važan momenat, o kojem je Željko Obradović pričao na konferenciji, jeste napad na dvadesetak sekundi do kraja u kojem je Kaminski ostao ispod koša sa mnogo nižim Edvardsom, ali lopta nije ni stigla do njega.

- Ne znam šta da vam kažem, imali smo sve u svojim rukama, tako je bilo i protiv Bolonje, gde smo zahvaljujući našim greškama izgubili utakmicu. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kada imaš prednost kakvu imaš, kada sa jednom normalnom kontrolom dobijaš. Da su igrači bili pod stresom ne bi kontrolisali i vodili ceo meč - rekao je Obradović, a potom je dobio pitanje zbog čega nije rekao igračima da pravi faul - počeo je Obradović i dodao:

- To može da se tumači na različite načine, ja mislim da smo bili dovoljno agresivni i da smo pronalazili rešenja za njihovu specifičnu odbranu. Zadnji napad je napad gde smo uključili njihovog najnižeg igrača, bilo je preuzimanje, ostao je na Kaminskog, ali nismo poslali loptu na Kaminskog. To je razlika 30 santimetara, nismo videli ili nismo prepoznali, kada igrači ne prepoznaju, ko je kriv? Trener!

Zanimljivo, pojavio se i snimak iz ugla u kojem se takođe vidi sve ono o čemu Obradović govori. Naime, na dvadesetak sekundi do kraja Kaminski pravi odličan blok, a posle "preuzimanja", Ibaka prelazi na Doužera dok ispod koša ostaje Edvards. Ipak, lopta do Kaminskog, koji je bio najbolji pojedinac u redovima crno-belih, nije ni stigla. Panter je pokušao da reši meč sa distance, promašio je, a kraj meča je dobro poznat.

Pogledajte poslednju akciju:

(Telegraf.rs)

Video: "Dođe trenutak kada se zapitam šta dalje...": Obradović zabrinuo Grobare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    9. februar 2024 | 19:00

    Eto vam vas Panter, koliko koristi od njega toliko i stete, mora on uvek da rešava i da bude heroj..

  • ARS

    9. februar 2024 | 18:17

    Mislim i siguran sam da Obradović treba da ode jer se istrošio a to govori i ovoliki broj uzastopnih poraza što govori mnogo više od bilo kojih reči ?

  • Lič

    9. februar 2024 | 18:31

    Dobar trener sa najboljim igračima u Evropi! Sad vam fali Embid,Kari itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA