≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako sada izgleda tabela Evrolige: Partizan i Zvezda napravili sebi "pakao" posle dramatičnih poraza

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika šteta...

  • 6
Željko Obradović, Janis Sferopulos, Frenk Kaminski i Nemanja Nedović Foto-kolaž: Marko Jovanović, MN Press/Marko Metlaš/N. Paraušić, euroleaguebasketball.net

Završeno je 26., više nego uzbudljivo, kolo Evrolige u kojem su srpski timovi, posle dramatičnih završnica, poraženi. 

Sa jedne strane, u četvrtak su crno-beli izgubili od Bajerna u poslednjim sekundma meča, dok je Crvena zvezda u petak, na sličan način, izgubila od Žalgirisa. Ovi porazi uticali su da Večiti drastično umanje svoje šanse za plasman među Top 10 ekipa posle regularnog dela.

Partizan izgubio dobijen meč

Kada je reč o ekipi Partizana, glavni je utisak da je propuštena nova prilika da se potpuno uhvati priključak za Top 10. Naime, posle poraza od Crvene zvezde i Splita u ABA ligi, nadovezali su se i Evroligaški porazi od Monaka i Virtusa, u duplom kolu prošle nedelje, kao i poraz od Bajerna ovog četvrtka u krcatoj Štark Areni. Do meča sa Bavarcima, izabranici Željka Obradovića izgubili su na svom terenu samo od Virtusa i Barselone. Međutim, još jednom se ispostavilo da nema lakih rivala, a da svaka pobeda mora da se zasluži. Tako, crno-beli su imali pobedu u svojim rukama, ali je trojka Silvana Fransika na kraju meča rešila pobednika i tako crno-belima dodatno zakomplikovala situaciju na tabeli.

Kako stvari trenutno stoje, da je Partizan pobedio, bio bi na deobi 9. i 10. mesta. Ovako, porazi Valensije i Makabija uticali su da crno-beli ostanu na 11. mestu sa 12 pobeda i 14 poraza. ispred Partizana su Makabi i Valensija sa pobedom više, dok je Baskonija na 8. mestu sa skorom od 14 pobeda i 12 poraza. Takođe, Olimpijakos se "odvojio" pobedom nad Valensijom i sada je na 7. mestu sa 15-11.

Zvezda propustila ogromnu priliku

I Zvezda je, sa druge strane, odigrala pravi "triler" meč sa Žalgirisom. Od početka meča Jago dos Santos je bio taj koji je preuzeo najveću odgovornost na sebe, jer Miloš Teodosić nije mogao da nastupi na ovom susretu zbog povrede. Crveno-beli su imali prednost, ali je nekoliko grešaka na kraju meča uticalo da Litvanci dođu do preokreta i pobede.

Crveno-beli su posle opvog poraza na 16. mestu na tabeli Evrolige sa skorom od 10 pobeda i 16 poraza. Sa druge strane. Žalgiris je vezanim pobedama uspeo da dođe do 15 mesta i skora 11-15, koliko imaju i ekipe poređane od 12. do 15. mesta. Naime, kako su u ovom kolu slavili Armani, Bajern i Efes, uz Žalgiris, uspeli su da se vrate u trku za plasman među Top 10 i, uz to, preskoče crveno-bele.

Ono što bi trebalo naglasiti da je do kraja regularnog dela ostalo još osam kola. Partizan je na pobedu od Top 10 faze, dok su crveno-beli tri pobede u zasotatku za trenutno desetoplasiranim Makabijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    9. februar 2024 | 23:03

    Uporno pokusavate da izjednacite Partizan i zvezdu... Partizan je 5 mesta na tabeli ispred zvezde??!!!

  • Bojan SD

    9. februar 2024 | 23:15

    Sto se Partizana tice on je i dalje uveliko u borbi za play in, dok su drugi veceras i definitivno zavrsili ucesce. Sportski pozdrav.

  • Neša

    9. februar 2024 | 22:42

    Sa ovim igračima Zvezda je baš gde joj je mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA