Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ove odluke su Delije "pobesnele" na sudije: Evans gazio liniju polovine terena, ali Španac to nije video

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je prethodno svirao nesportski faul Jagu dos Santosu

  • 31
KK Crvena zvezda Foto: Sport Klub / Printscreen

Utakmica između Crvene zvezde i Žalgirisa imala je dramatičnu završnicu u kojoj su svoju ulogu uzele i sudije, koje su razbesnele navijače domaćeg tima, zbog čega su posle završetka okršaja jedva izašle sa terena.

Atmosfera se raspalila onog momenta kada je španski sudija iz Barselone, Đordi Alijaga, svirao nesportsku ličnu grešku Jagu dos Santosu zbog udarca šakom u lice Edgarasu Ulanovasu, ali su onda potpuno izmakle kontroli na oko 15 sekundi do kraja meča.

Tada je Kinan Evans gazio liniju polovine terena, a isti taj arbitar to nije video zbog čega su sudije zasute kišom predmeta sa tribina. Oko minut je trajao prekid, dok je spiker molio da se navijači smire, a oni su konstantno psovali arbitre.

Španac zajedno sa kolegom Huanom Karlosom Garsijom iz iste zemlje i Karmelom Paternikom tu nije mogao da uradi ama baš ništa, jer pravila Evrolige nalažu da u tom slučaju nema promene odluke.

Posle meča, sudije su pod jakim merama obezbeđenja evakuisane sa parketa, a navijači su pokušali da dopru do njih, pa je čak i pocepan tunel koji vodi ka svlačionicama.

(Telegraf.rs)

Video: Pabla Laso posle pobede nad Partizanom: "Svi znaju koliko je teško pobediti ovde"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    9. februar 2024 | 22:44

    I ne vidi se da je nagazio liniju

  • Daki

    9. februar 2024 | 22:41

    I da,naravno to je presudilo porazu Zvezdi.Bio bolji Zalgiris,zasluzena pobeda.

  • Vladimir

    9. februar 2024 | 22:49

    Jesmo osteceni i to u nekoliko situacija,ali da imamo iole normalniji tim ne bi dolazilo do ovakvih situacija da nas bije ko stigne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA