Vreme čitanja: oko 2 min.

Pakleni raspored Partizana i Zvezde do kraja Evrolige: Ovi rivali stoje na putu večitih ka Top 10, biće gusto

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osam utakmica ostalo je do kraja ligaškog dela takmičenja

  • 7
KK Crvena zvezda KK Partizan Foto: MN Press

Posle poprilično dugačke pauze od tri sedmice, ovog četvrtka se vraćamo Evroligi utakmicama 27. kola. Još tačno osam duela čeka nas do kraja ligaškog dela, posle čega će biti napravljen presek i saznaćemo ko će se to direktno plasirati u Top 8 fazu, a ko će to morati da juri preko plej-ina, što je novina za tekuću takmičarsku godinu.

Kao što je dobro poznato, u plej-inu će završiti timovi od sedme do desete pozicije, a propozicije su takve da će se prvo boriti sedmoplasirani i osmoplasirani tim za mesto sedmog nosioca u Top 8 fazi, da bi poraženi igrao protiv pobednika meča između devetoplasiranog i desetoplasiranog za poziciju osmog nosioca u plej-ofu.

Deluje kao najrealnije da se večiti rivali bore baš za te pozicije, što bi moglo da bude prilično interesantno. Partizan je u boljoj poziciji sa jednom pobedom manje od timova koji se nalaze na 10. mestu sa skorom 12-14, a Zvezda je na tri trijumfa minusa sa 10-16 i moraće da bude skoro perfektna, ako misli da se domogne završnice.

Prema nekim prethodnim projekcijama i gledajući ranije sezone, 17 pobeda bilo je neophdono da bi timovi "osigurali" deseto mesto na tabeli, a deluje da će tako biti i ove sezone.

KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Što se tiče Partizana, crno-beli kreću u završnicu utakmicom protiv Anadolu Efesa u četvrtak pred domaćom publikom. Potom ih čeka meč sa Olimpijom Milano 8. marta u gostima, a zatim i u Barseloni protiv istoimenog rivala šest dana kasnije.

Zatim, crno-beli do kraja imaju četiri meča od pet na domaćem terenu. Pre svega je tu vrlo važan duel protiv direktnog konkurenta Baskonije 19. marta u "Štark Areni", a zatim i dva dana kasnije sa Realom.

Mini-serija mečeva na domaćem terenu završava se utakmicom protiv Olimpijakosa, posle čega do kraja Evrolige Partizan na svom tapetu ima Albu u gostima i Valensiju kod kuće.

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, Derbi, Finale kupa Foto: Nikola Tomić

Sa druge strane, Crvena zvezda ima par teških gostovanja, ali i pored toga ima čemu da se nada u završnici. Pre svega će morati da dođe do pobede na gostovanju u petak u Minhenu protiv Bajerna, a posle čega sledi još teži meč sa Monakom sledeće sedmice u gostima.

Zatim sledi povratak u Beograd i to na tri meča. Prvo Crvena zvezda igra sa Makabijem 14. marta, a potom u duploj sedmici dočekuje Panatinaikos i Virtus iz Bolonje, 20. i 22. marta.

Naredne nedelje ide najteži mogući meč sa Realom u Madridu, 29. marta, da bi usledio meč na domaćem terenu sa Olimpijakosom i za kraj gostovanje Anadolu Efesu.

RASPORED PARTIZANA

29. februar: Anadolu Efes (D)

8. mart: Olimpija Milano (G)

14. mart: Barselona (G)

19. mart: Baskonija (D)

21. mart: Real Madrid (D)

28. mart: Olimpijakos (D)

4. april: Alba Berlin (G)

12. april: Valensija (D)

RASPORED CRVENE ZVEZDE

1. mart: Bajern Minhen (G)

7. mart: Monako (G)

14. mart: Makabi Tel Aviv (D)

20. mart: Panatinaikos (D)

22. mart: Virtus Bolonja (D)

29. mart: Real Madrid (G)

4. april: Olimpijakos (D)

11. april: Anadolu Efes (G)

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A u tirani muk

    27. februar 2024 | 18:26

    ne shvatam..o kakvim sansama se prica za malu nebitnu..alo ljudi..pa oni ne mogu da igraju sami protiv sebe..ko normalan njih vidi u nekakvoj borni za top8..i 17 mjesto ce se pisati kao velikiuspjeh sa 28 pojacanja za ovu sezonu..nebitni al totalno

  • Rej

    27. februar 2024 | 18:00

    Zvezda ima čemu da se nada!? Dobri ste u pisanju viceva😀

  • Idemo

    27. februar 2024 | 18:32

    Jedina dobra stvar je sto su razljutili zoca. Sad ce da natempira formu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA