≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

"Aleksaaa" i Partizan stotkom progutali Efes u grotlu Arene: Crno-beli nastavili svoju trku ka TOP 10 Evrolige

Vreme čitanja: oko 9 min.

Kakva izvedba Partizana pred svojim navijačima u Areni

  • 47
Košarka Evroliga KK Partizan KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su uspeli nekako da savladaju ekipu Efesa sa 100:90 na svom terenu u okviru 27. kola pred punom Arenom, čime su nastavili svoju "jurnjavu" ka TOP 10 fazi, jer se nalaze i dalje na rubu pozicije koja vodi u dalju fazu!

Kakav meč, kakva predstava u Areni, meč vredan čekanja i vredan Evrolige! Počelo je izuzetno raspucano od samog starta, testirali su svoj šut za tri poena i jedni i drugi, a mora se priznati i da im je išlo od ruke sve što su pokušali.

Ređali su se poeni, iako je odbrana izostajala na obe strane. Nešto je slabije krenuo Partizan, crno-beli su pokušavali da se priviknu na ritam koji su nametnuli protivnici, ali kad su ušli u njega, onda su oni vodili glavnu reč na ovom meču!

Na kraju prve deonice je Efes bio taj koji je imao prednost od tri poena, ali je tada krenula crno-bela mašina koja je samlela Efes u drugoj četvrtini.

Krenuo je Zek Ledej da pogađa, a veoma dobar doprinos je doneo i Aleksa Avramović u ovom delu igre.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

Nije mogao Tomislav Mijatović ništa da odbrani sa svojom ekipom, Partizan je igrao koliko je hteo i to je bilo dovoljno da igraju poen za poenom, ali tako da crno-beli održavaju svoju prednost koja je išla do tri poena.

Treća deonica je mogla da bude prelomna na ovom meču, tokom jednog trenutka je Partizan otišao i na dvocifrenu prednost u ovom delu igre. Jednostavno, opet su crno-beli vodili glavnu reč, kao i u prethodnom delu igre.

Ipak, tada je Efes upalio motor i na neki način je uhvatio nespremnu ekipu Partizana, koja je izgubila svoju prednost.

Otišlo se u poslednju deonicu opet sa minimalnom prednošću Partizana, kada je EFes prvi put i okrenuo rezultat, ali. Tada je na scenu stupio maestralni Aleksa Avramović koji je odigrao i svoj najbolji meč u čitavoj sezoni.

Praktično, kada nikog nije hteo, on je uzeo loptu i odigrao je sam.

Mora se pzinati da je Aleksa imao i dosta veliku pomoć u Zeku Ledeju i Kevinu Panteru.

Najbolji na meču bio je Aleksa Avramović sa 28 poena, Zek Ledej je dodao 21, a Kevin Panter čak 16. Efikasan je bio i Danilo Anđušić sa 13 datih poena. Kod Efesa je najbolji bio Vil Klajburn sa 17 poena, 13 je dodao Tibor Plajs, a Šejn Lerkin 11.

(Telegraf.rs)

Uživo Partizan - Efes 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31)

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Anadolu Efes: Larkin, Bobua, Brajant, Klajburn, Tompson, Plajs, Holac, Osmani, Oturu, Jilmaz, Vilis, Džons

TOK MEČA:

IV Četvrtina

00:00 (96:88- Aleksaaaaaaaa! Odlično igra Partizan igra u završnici ovog meča.

02:34 (87:80)- Kakvaaa trojka Alekse Avramovićaaaaa, pogađa Aleksa i diže Arenu na noge! Opet Tibor Plajs. Ide Zek Ledej poeni, ali na drugoj strani odmah ide i Larkin. Opett Aleksa pogađa! Baca loptu Šejn Larkin u aut.

04:25 (80:76) - Ogroman promašaj Tibora Plajsa sada, sve je promašio, čitav koš! Prolazi sada Aleksa i postiže nove poene! Vil Klajburn pogađa izuzetno tešku trojku... Poludistanca Kevina Pantera uz faul, daaa! Ispada lopta Plajsu sada!

05:58 (75:73) - Promašio je Uroš Trifunović trojku, onda gube loptu, a evo Šejn Larkin poentira u kontri... Šutirao je Ledej i promašio je za tri poena. Vilis je promašio, a onda je uhvatio skok i pogodio. Auuuh, kakav koš Ledeja uz faul! Pogodio je i dodatno bacanje.

07:15 (72:69) - Lepo, prelepo od Zeka Ledeja! Zakucao je, ali odmah je na drugoj strani uzvratio i Tajrik Džons. Evo trojke Danila Anđušića nove! Jako težak šut Vila Klajburna i jako lep pogodak.

08:30 (67:65) - Nekako je ugurao ovu loptu u koš Vil Klajburn. Fintirao je Anđušić Bobuu i pogodio je za tri poena, njegova druga trojka na ovom meču! Gubi loptu Ponitka jako naivno ovde i Anđušić pravi faul. Biće ovo nesportski faul za Danila Anđušića. Pokušao je Larkin za tri, promašio je, a Bobua hvata loptu i postiže dva poena.

III Četvrtina

00:00 (64:59) - Isteklo je vreme za napad Efesa, na sreću, pošto je Larkin pogodio trojku! Prolazi Avramović do kraja i postiže poene iz polaganja. Evo trojke Danila Anđušića! Krenuo je u prodor Rodrig Bobua, ali Zek Ledej pravi faul. Oba puta je pogodio Bobua. Krenuo je Avramović, stao, dodao Panteru, ali nije uputio šut.

01:49 (59:55) - Ide na liniju penala Zek Ledej, koji je igrao protiv Vilisa koji ga je faulirao. Promašio je jedno bacanje Ledej, a onda Larkin maši otvorenu trojku! Aleksa je potom ostao sam ispod koša i postiže pogodak nakon jednog promašaja. Opet Tibor Plajs sa polustance... Gubi loptu Trifunović, a evo Bobua pogađa.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

03:00 (55:51) - Tibor Plajs pogađa sa poludistance. Prolazi Klajburn i poentira uz faul pored Smailagića. Pogađa i dodatno bacanje. Ostao je Smailagić sam, ali je promašio i hvata Ponitka, ali potom Avramović maši trojku. Opet Tibor Plajs sa poludstaince.

04:55 (55:44) - Ostao je Osmani sam na šutu za tri, ali je promašio i Klajburn loptu izbacuje u aut. Kaminski je promašio novu trojku. Sada pravi faul Frenk faul u odbrani. Plajs  maši, blokira ga Kaminski, a Aleksa to kažnjava u kontri i opet poentira! Opet je zaspala odbrana Partizana. Daleka trojka Kevina Pantera!

06:34 (50:42) - Ledej je pokušao sebi svojstven šut jednom rukom, ali je promašio, dok maši i Elajdža Brajant. Evoooo trojke Pantera! Dosta lepa akcija i Plajs pogađa sa poludistance. Promašio je Panter sada, malo je preterao, ali maši i Brajant. Pogađa sada Ponitka uz faul!

08:20 (45:40) - Otvara drugo poluvreme Kevin Panter šutem sa poludistance! Prolazi lopta kroz noge Plajsu i biće novi napad za Partizan, ali Panter greši u dodavanju. Osmani je pokušao za tri, ali je promašio, a ondafaul u napadu pravi Doužer. Silovao je ovaj pokušaj Elajdža Brajant i promašio je.

POLUVREME

II Četvrtina

00:00 (43:40) - Opeeeet leti Ledej i zakucava! Bobua je onda našao Vilisa, ovaj pogađa trojku iz ugla. Ledej pogađa još jednom na njegov način, dvocifren je postao. Prolazi Klajburn i poentira.

02:14 (39:35) - Pobegao je odbrani Partizana Darijus Tomson, činilo se da je fauliran, međutim sudije kažu da nije bilo ništa, a Ledej zakucava na drugoj strani! Potom Larkin šutira, maši, skače Oturu, ali Trifunović pravi faul. Iduu novi poeni Kabokla!

03:37 (35:32) - Auh, veoma loša odbrana Partizana i Vilis pogađa. Odlično igra Aleksa Avramović i pogađa još jednom. Odmah je napravio potom i faul. Morao je Klajburn da šutira iz teške pozicije i nije bio precizan, a Džons pravi faul na Kaboklu. Ispao je sada u odbrani Klajburn i Kaboklo zakucava veoma lako!

05:09 (31:30) - Evo i poena Darijusa Tomsona koji nije ni imao odbranu, a evo je i trojka Alekse Avramovića! Namestio se, ostao je sam i pogodio je. Maši Džons preko Kabokla, izašla je lopta iz koša i evo prilike da Partizan uveća prednost, ali Avramović maši trojku. Prelepa akcija Efesa, alej up pas za Džonsa od Tomsona.

06:38 (28:26) - Precizan oba puta sa linije penala Danilo Anđušić. Njegovi prvi poeni na ovom meču. Rodrig Bobua greši, krade Aleksa Avramović i poentira u kontri! Rodrig Bobua je promašio, ali do lopte dolazi Vil Klajburn i pogađa. Namestio se Uroš Trifunović na drugoj strani i pogađa trojku!

Košarka Evroliga KK Partizan KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

07:58 (21:24) - Evo poena na startu druge deonice i za Aleksu Avramovića. Kakav koš Klajburna... Odmah uzvraća Kaboklo, Darijus Tomson je promašio trojku, nastavljen je napad, ali je isteklo vreme pošto Klajburn nije šutnuo na vreme. Promašio je sada Danilo Anđušić šut, nije imao sreće. Kažnjava to Efes preko Džonsa koji zakucava.

I Četvrtina

00:00 (17:20) - Panter je driblao Plajsa, promašio je poludistancu, ali je lopta došla do Ledeja, a ovaj jednom rukom pogađa njegov šut. Kakav koš Larkina... Neverovatno. Sada faul u napadu pravi Pi-Džej Doužer nad Šejnom Larkinom. Pogađa Darijus Tomson koji je tek ušao sa poludistance. Pogađa odmah na drugoj strani i Uroš Trifunović.

01:53 (13:16) - Lepa akcija Efesa i kažnjava Osmani nešto lošiju odbranu Partizana trojkom. Doužer probija Larkina i poentira na obruču. Ali, Pi-Džej onda kasni u odbrani i kažnjava to Holac. Jako težak šut Pantera i promašio je kapiten Partizana. Loša odbrana Partizana opte i kažnjava to Bobua iz ćoška.

03:15 (11:8) - Maši Larkin, a odmah na drugoj strani šutira Kaminski za tri i maši! Želi Partizan šutevima da ugrozi Efes, ali im ne ide. Opet Ponitka sjajan u odbrani i opet Elajdža Brajant pravi faul u napadu. Auh, šteta! Partizan je napravio sjajn napad, ali je promašio Ledej, onda i Doužer, pa Pi-Džej pravi faul na Larkinu. Larkin i Holac kombinuju, dobija loptu Bobua u ćošku, ali je promašio Francuz. Partizan ima novi napad. Kaminski je ostavio Doužeru, a ovaj je promašio trojku.

05:00 (11:8) - Gubi loptu Partizan, a Justus Holac poentira iz tranzicije. Gubi loptu i Pi Džej Doužer, loše je dodao. A seče Partizan kontru faulom. Pravi faul u napadu Elajdža Brajant i ide lopta za Partizan! Panter je krenuo u prodor, ali je napravljen faul. Pogađa Kevin Panter sa poluditance sada. Ostavljaju igrači Partizana samog Tibora Plajsa, ali ovaj sada promašuje za tri poena. Kaminski ostavlja za Pantera, a ovaj pogađa trojku!

06:46 (6:6) - Tibor Plajs je promašio polu horog i promašio. Partizan je odigrao potom nešto slabiji napad, Panter je morao da izmišlja poene, ali je promašio. Odmah na drugoj strani u tranziciji šutira Šejn Larkin i pogađa trojku. Opet Partizan traž i trojku, promašio je Ponitka za tri poena, ali je odmah Ledej ostao sam potom i on je pogodio trojku! Šejn Larkin je želeo flouter, ali je od tablu promašio.

08:37 (3:3) - Kreće meč šutem za tri poena Tibor Plajs i odmah pogađa samo dno mrežice. Odmah je na drugoj strani šutirao Frenk Kaminski, ali je bio kratak šut. Došla je loptapotom do Ledeja, on je probao sa poludistance, ali je i to bilo kratko. Osmani je potom na drugoj strani šutirao trojku, ali je i on promašio. Larkin je probio, ali je promašio, dok Doužer šutira za tri poena i pogađa na drugoj strani.

KOMENTAR PRE MEČA:

Nakon što su se odigrala Kup takmičenja, nakon što su reprezentacije završile i svoj prvi ciklus, došlo je vreme za povratak klupske košarke i onog najjačeg takmičenja - popularne Evrolige, gde se polako sve zakuvava i gde se ovo takmičenje vraća u Beograd, pošto će Partizan dočekati Efes!

Partizan se nalzi u izuzetno lošoj formi, pošto su crno-beli na prethodnih devet mečeva izgubili čak šest puta, od čega tri puta u Evroligi, dva puta u ABA ligi i jednom u finalu Kupa protiv Zvezde, gde ih je poraz najviše i zaboleo.

Crno-beli sada pred sobom imaju izuzetno težak zadatak, jer dolazi ekipa Efesa koja je nedavno promenila i trenera, te su uspeli da povežu i dve pobede u Evroligi, ali su i oni poraženi u finalu svog Kupa od Fenerbahčea.

Ova dva tima su već jednom igrali u dosadašnjem delu sezone, kada je Efes slavio u Turskoj sa 100:94 i to nakon što su crno-beli prokockali svoju pobedu veoma naivno u poslednjih 10 minuta.

Međutim, ovoga puta će crno-beli na svojoj strani imati i publiku, te se očekuje još jedan spektakl u Areni.

(Telegraf.rs)

Video: "Vratio sam se u svoju zemlju, video porodicu...": Kaboklo otkrio što mu je prijala pauza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA