Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Zvezda - Bajern: Crveno-beli u opsadi Minhena, bez Teodosića po pobedu

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svaka pobeda je nova nada, a poraz manja šansa za prolaz dalje

  • 6
KK Crvena zvezda - KK Bajern, Silvejn Fransisko i Luka Mitrović Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Minhen kako bi odigrali meč 27. kola Evrolige sa ekipom Bajerna, a očekuje se da imaju sjajnu podršku sa tribina.

Nakon pauze zbog FIBA reprezentativnih prozora crveno-beli se vraćaju na teren, a na gostujućem terenu će imati priliku da se dokažu.

Tim Janisa Sferopulosa i dalje ima šanse da se plasira u plej-in, iako je šansa mala, ali je važno da se ovaj meč dobije pošto bi svaki poraz dodatno otežao situaciju.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč počinje večeras u 20:30 časova, a televizijski prenos je obezbedila televizija Sport Klub na svom prvom programu. Na istom kanalu će biti i "Studio" pre i posle same utakmice.

Ko sudi?

Prvi sudija duela će biti Španac Migel Anhel Perez, a pomoćnici će mu biti Grk Joanis Fufis i Čeh Robert Viklički.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Bajern je u neverovatnoj seriji poslednjih deset mečeva, pošto su zabeležili samo jedan poraz i to protiv Olimpijakosa 1. februara. Od tada ne znaju za poraz, a nedavno su osvojili Kup Nemačke.

Sa druge strane je Zvezda koja cele sezone igra veoma promenljivo. Crveno-beli su osvojili Kup 17. februara, a u poslednjih deset mečeva imaju šest pobeda i četiri poraza.

Igra Zvezde često puno zavisi od zdravstvenog stanja ekipe, a dugo ove sezone nisu znali za pobedu kada nema Miloša Teodosića.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Od 12. novembra Crvena zvezda je na megdan Bajernu otišla 11 puta i uspela je da izvuče šest pobeda i pet puta je bila poražena.

Od tih 11 mečeva deset je odigrano u sklopu Evrolige, a jedan meč je bio prijateljski i igrao se pred početak ove sezone. Bajern je iz tog meča izašao kao pobednik na prijateljskom pripremnom Kupu.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Janis Sferopulos je izjavio kako ekipa sigurno neće računati na Miloša Teodosića sve dok se ne oporavi u potpunosti, a pored njega će odsutan biti i Nikola Topić koji se oporavlja već neko vreme.

Takođe, Trej Tompkins neće debitovati na ovoj utakmici, pa se njegov debi čeka. Osim toga, svi ostali bi trebali da budu u sastavu i na raspolaganju treneru.

U ekipi Bajerna ne bi trebalo da bude odsutnih, pošto su svi igrači zalečili svoje povrede i bolesti koje su ih snašle u poslednjem periodu.

Šta kažu kladionice?

Prema kladionicama apsolutni favorit je Bajern, kvota na njihovu pobedu je 1.55, dok je kvota na pobedu Zvezde čak 3.05. U slučaju nerešenog rezultata kvota je 16.

Reč trenera

Pablo Laso

- Imali smo priliku da pobedimo Zvezdu u prvoj utakmici, ali je nismo iskoristili. Želimo da budemo bolji kod kuće kako bismo što duže bili konkurentni. Da bismo pobedili tim kao što je Crvena zvezda, moramo da budemo dobri u svim segmentima. Imaju jake strelce i moć pod košem sa Bolombojem, Mitrovićem i Gilespijem - tu će sigurno biti bitka. Ipak, Buker je pokazao protiv Getingena da se vratio u željenud formu posle povrede. Nadam se da je ceo tim spreman za ovu tešku utakmicu u petak.

Janis Sferopulos

- Zbog pauze i reprezentativnog prozora, trenirali smo juče prvi put svi na okupu, ali takva je situacija za sve timove u Evropi. Veoma je važno da odigramo dobro, jer igramo protiv sjajnog tima na njihovom terenu. Bajern je pronašao ritam, hemiju i značajno unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA