≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ameri u analizi Nikola Topića za NBA draft otkrili kada se vraća na teren: Ovo se neće svideti zvezdašima

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak će najverovatnije morati još malo da se sačeka da supertalentovanog plejmejkera ponovo vidimo na parketu

  • 1
Nikola Topić, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Nikola Topić je jedan od najvećih talenata svetske košarke, a za biserom Crvene zvezde "poludeli" su mnogi NBA skauti, pa gotovo na dnevnom nivou imamo nove izveštaje i projekcije o mestu na kojem će završiti na predstojećem NBA draftu.

Kako navodi ESPN u svojoj "Draftekspress" analizi, Nikola Topić se rangira kao četvrti pik.

Topić je napredovao za jedno mesto u odnosu na poslednje "ažuriranje", a u analizi se navodi da nastavlja da radi na oporavku i da deluje kao da mu se žuri da se što pre vrati na teren.

Iako su ga navijači Zvezde očekivali možda i ranije na parketu, možda čak i za utakmice početkom marta, jer je počeo da trenira sa ekipom, to će ipak malo da se oduži.

Zanimljivo je da je u opisu kratke analize o Topiću, čuveni NBA skaut Džonatan Dživoni otkrio i kada bismo mogli da ga očekujemo na terenu. Kako on navodi, to će biti kraj marta ili početak aprila.

Interesantno je i da bi Topić mogao da se vrati na teren možda i protiv svog bivšeg kluba - Mege, jer je duel 24. kola ABA lige zakazan za 25. mart, što se poklapa sa navodima NBA skauta.

Kada je u pitanju duel Evrolige koji se poklapa sa ovim tvrdnjama, to bi moglo da bude gostovanje Real Madridu 29. marta.

Šta je rečeno u analizi NBA skauta o Nikoli Topiću?

- Topić nastavlja da radi na povratku posle povrede koju je doživeo u januaru, brzo nakon prelaska u Crvenu zvezdu. U ovoj fazi se čini kao da mu se malo žuri da se vrati, pošto je njegov klub osigurao prvo mestu u ABA ligi i malo mu je ostalo da igra u Evroligi. Bilo je razočaravajuće iz perspektive procene ne videti ga tokom poslednjeg dela sezone, ali Topić je na jesen ostavio dovoljno na filmu da učvrsti interesovanje za visoku poziciju na draftu. Njegova veličina i plejmejkerske sposobnosti mu pomažu da se izdvoji, ali sa njegovim eventualnim povratkom krajem marta ili početkom aprila, timovi će se takođe nadati da će imati više prilike da saznaju više o njemu pre samog drafta - stoji u opisu.

Inače, ispred Topića se kao potencijalni prvi pik kotira Zahari Rizašer iz Francuske, koji igra za Burg, njegov sunarodnik Aleks Sar je drugi, a Rob Dilingem iz Kentakija se sada kotira kao potencijalni treći pik.

(Telegraf.rs)

Video: "Topić pokazao da je prerastao ABA ligu, zato smo ga vratili": Dozet otkrio zašto je poslat u Megu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    5. mart 2024 | 22:27

    Sve bi bilo dobro po njega da nije dosao u zvezdu ili fmp kako god. U megi bi nastavio da razbija, a ovako se preforsirao jer je morao da trci za teodosica i nedovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA