Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Mitrović otkrio kada će šutirati trojke: "Postoje neke pozicije kada moram to da uradim"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kao i uvek Mitrović nije razočarao sa odgovorima novinarima

  • 1
Luka Mitrović Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde odigraće meč 28. kola Evrolige protiv Monaka u kneževini, a pred sam put za medije je govorio centra crveno-belih Luka Mitrović.

Komentarisao je rekord Majka Džejmsa, koji bi uskoro trebao da bude oboren, a tu je i priča o ceremoniji.

- Već se dugo piše o tome. Ruku na srce, to je jedno veliko dostignuće i trebalo bi mu odati priznanje za to. Sad, da li će se dogoditi na sutrašnjem meču ili nekom drugom... Mi ćemo se potruditi da to ne bude sutra koliko god je to moguće... Ako je uopšte moguće zadržati ga na tom broju poena. Koliko mu uopšte fali? Dvanaest? Pa, dobro... Moraće rampa da se naoštri dobro - izjavio je Mitrović.

Pet igrača će biti van stroja za Monako...

- Nije prvi put da se susrećemo s takvim nekim problemima. Već smo navikli na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali, kada su igrači igrali na nekim pozicijama koje nisu njihove primarne i ne sumnjam da ćemo nadoknaditi odsustvo tih momaka.

Svestan je da naspram sebe ima veliki broj kvalitetnih igrača i izvanrednu ekipu.

- Sjajna centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihovih bekova za koje smatram za njihovo najveće odužje. Majk Džejms, Lojd, Okobo... Kada jedan Kemba Voker ne može da se izbori za minute, onda vam je jasno kakve igrače ima Monako. Moraćemo da odigramo jednu timsku odbranu - dodaje Mitrović.

Ističe kako će se uvek maksimalno posvetiti i pristupiti igri.

- Pred svako kolo pričamo maltene istu priču. U teškoj smo poziciji. Šanse za plej-in su minimalne što svakako neće promeniti naš pristup i našu želju. Dolaze borbe za trofeje, što je za nas najbitnija stvar i želimo da dižemo kvalitet igre i da pokušamo da produžimo neke periode dobre igre na što je moguće duže. To nam je možda bila i najveća boljka jer nismo uspevali da imamo kontinuitet i da tamo u aprilu, maju kada krene plej-of AdmiralBet ABA lige da budemo u vrhunskoj formi - ističe Mitrović.

Otkrio je kada će se podizati na šut, iz kojih pozicija.

- Kada igram na poziciji četiri, postoje određene situacije na parketu kada je neophodno da uzmem šut. Tako da, koliko god moji procenti su dobri ili nisu, to su situacije gde morete da uzmete šut kao što su oni iz kornera ili iz protoka lopte. U tom momentu mogu da šutnem trojku ili da je bacim u aut.

Na kraju je pričao o Večitom derbiju u fudbalu.

- A, kad je derbi? U subotu? Iskren da budem, u poslednje dve nedelje smo mnogo putovali, zadesio se i Kup i reprezentacija. Ništa nisam ispratio. Jedino Arsenal jesam, do titule mogu ako ovi kiksnu negde. Trebalo bi ići Sitiju na noge, neću puno da se nadam da ne bude velikog razočaranja - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    6. mart 2024 | 14:15

    Zemljače ti si promenio formu šuta u 3 sezone minimum pet puta. Tebe košarkaški protivničke ekipe potpomažu da ostaneš sam na šutu kako bi te ismejavali, Novica Veličković pred kraj karijere u onom derbiju čuvao te je na 2m udaljenosti kao da imas 230cm visine, kad primiš loptu visoko jer je znao da ne možeš vola pogoditi a to je nedopustivo za četvorku koja mora imati solidan šut zato i igraš u železniku i dalje od toga nećeš zapamti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA