Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Monako - Zvezda: Crveno-beli će gledati ispisivanje istorije od strane Majka Džejmsa

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Istorijsko veče u elitnom evropskom takmičenju...

  • 6
KK Zvezda - KK Monako Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Monako gde će večeras igrati meč 28. kola Evrolige protiv "kneževa", čiji motiv je nešto drugačiji nego za našeg predstavnika.

Za razliku od crveno-belih Monako ima za cilj da dogura do titule Evrolige i na dobrom putu su za tako nešto, pošto trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli.

Sa druge strane, Zvezda ovo igra iz neke druge požude, za cilj imaju da daju sve od sebe, ne samo kako bi se pripremili dobro za završnicu sezone, već da pokažu da zaslužuju mesto u Evroligi.

Za istoriju će igrati Majk Džejms, kome je ostalo tek 11 poena kako bi postao najbolji poenter svih vremena u Evroligi i na tom mestu prestigao Vasilisa Spanulisa.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč počinje večeras u 19 časova, a televizijski prenos je obezbedila televizija Sport Klub na svom prvom programu. Na istom kanalu će biti i "Studio" pre i posle same utakmice.

KK Zvezda - KK Monako Foto: Mileta Mirčetić

Ko sudi?

Na ovom meču na terenu neće biti sudija iz regiona, pa će glavni arbitar susreta će biti Španac Karlos Peruđa.

Prvi pomoćnik će biti Italijan Karmelo Paterniko, dok će drugi pomoćnik biti Litvanac Saulius Racis.

Sa zapisničkog stola će igru pratiti Hrvat Luka Kardum.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crvena zvezda je još protiv Asvela i Albe izgubila priliku za prolaz u dalji tok takmičenja, a u poslednjih pet mečeva su uspeli da ostvare samo jednu pobedu.

Monako, sa druge strane, igra veoma dobro u poslednje vreme, pa su u poslednjih pet mečeva slavili svih pet puta u Evroligi, a ukupno imaju šest vezanih pobeda.

Nema nikakve sumnje da je Monako u daleko boljoj formi i da tek ulaze u top formu pred završetak sezone gde se očekuje puno od njih.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Od 10. oktobra 2018. godine kada su odigrali prvi meč, Monako i Zvezda su odigrali osam mečeva, te će ovo biti deveti susret ova dva tima.

Trenutni skor nam govori da je istorija bila veoma na strani Monaka, pošto su od osam susreta slavili čak šest puta, dok je Zvezda slavila samo u tom prvom duelu i drugom prošle sezone.

KK Zvezda - KK Monako Foto: Mileta Mirčetić

Kakvo je zdravstveno stanje?

Nikola Topić je van terena već neko vreme, ali se očekuje njegov povratak krajem marta ili početkom aprila.

Miloš Teodosić neće igrati dok ne bude potpuno spreman, dok Trej Tompkins ima problema s kolenom.

Dejan Davidovac je nedavno postao otac i biće odsutan kako bi bio sa porodicom, dok je Dalibor Ilić zaražen i zbog virusa neće moći da putuje.

Šta kažu kladionice?

Prema kladionicama apsolutni favorit je Monako, kvota na njihovu pobedu je 1.25, dok je kvota na pobedu Zvezde čak 4.80. U slučaju nerešenog rezultata kvota je 19.

Reč trenera

Saša Obradović

- Dobro se sećamo prve utakmice sa Crvenom zvezdom i moraćemo da budemo fokusirani na sve aspekte igre kako bismo nastavili našu seriju. Uvek moramo imati želju za napretkom kako bismo se dalje usavršavali. Biti još bolji mora biti naš stalni cilj, imajući u vidu velike izazove koji nas očekuju - rekao je Obradović.

Janis Sferopulos

- Monako je veoma atletski tim, moramo da iskontrolišemo njihovu energiju, jer iz toga dolazi prednost. Moramo taktički da odigramo dobru odbranu i da pokušamo da naškodimo njihovom napadu. Potrebno je da vidimo koji je najbolji način da ih napadnemo i da iskoristimo svaku priliku, koja nam se ukaže. Znamo da su tim za F4, ali borićemo se za naše šanse - rekao je Sferopulos.

KK Zvezda - KK Monako Foto: Mileta Mirčetić

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xd

    7. mart 2024 | 12:34

    jedno 25 razlike u najavi

  • klub za sprdnju

    7. mart 2024 | 14:27

    zanimljivo da ovaj mali bg klub iko ne dozivljava ozbiljno.U evropi se sa njima sprda ko stigna dok po netu malo ko se ne ismijava sa njima..jednostavni klub za sprdacinu..inace tako i izgledaju..

  • SasaNS

    7. mart 2024 | 15:41

    Klub za ispisivanje istorije ali Monakove istorije, nasa Zvezda ce samo kao i u fudbali posluziti za bolju gol ili kos razliku. Sta smo doziveli od kluba koji ima budzet najveci u svojoj istoriji. 7 kola do kraja a oni sad igraju samo rekreativno ili za tudje istorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA