≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgleda tabela Evrolige: Zvezda bez Top 10, Partizan propustio šansu sezone u Milanu za plej-in

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Timovi će voditi veliku borbu za svaki trijumf do kraja regularnog dela sezone

  • 7
Kevin Panter, Željko Obradović, Branko Lazić i Janis Sferopulos i tabela evrolige Foto-kolaž: MN Press/Bianca Costantini/Marko Metlaš, Marko Jovanović, euroleaguebasketball.net

Porazom Crvene zvezde od Monaka, kao i Partizana od Armanija na gostovanju u Milanu, završeno je 28. kolo Evrolige.

Tokom ovog kola viđeno je mnogo uzbudljivih mečeva, pa je sada malo jasnije kako bi mogao da se završi regularni deo takmičenja.

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, tim Janisa Sferpulosa imao je jako težak zadatak u Monaku. Naime, samo trijumf u Kneževini davao je kakve-takve šanse crveno-belima za plasman među 10 najboljih ekipa regularnog dela.

Ipak, u večeri kada je Majk Džejms ispisao istoriju kao najbolji strelac Evrolige, srpski tim nije imao mnogo toga da traži. Obre šartije Mitrovića, Dos Santosa i Bolomboja unele su nadu u povoljan ishod, ali je posle egala, na samom kraju meča tim koji predvodi Saša Obradović "dodao gas" i ubedljivo slavio.

Tako, crveno-beli su trenutno na 16. mestu na tabeli sa skorom od 10 pobeda i 18 poraza. Zvezda je ostala bez šansi da se plasira među 10 najboljih i sada se okreće ABA ligi.

Sa druge strane, Partizan je na teškom gostovanju u Milanu imao odličnu priliku da se pobedom učvrsti na 10. mestu koje vodi u plej-in, a na ruku mu je išao i poraz Valensije od Barselone.

Ipak, posle koša Nejpira u poslednjim sekundama meča, pobeda je izostala, pa su crno-beli ostali na skoru o 13 pobeda i 15 poraza koliko ima i Valensija. Isped njih je sada Baskonija na 9. mestu sa dve pobede više.

Do kraja regularog dela, Partizan će voditi veliku borbu za 10. mesto i sa Efesom i Bajernom koji imaju po 12 pobeda i 16 poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Grobari zauzeli tribinu u Forumu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    8. mart 2024 | 23:23

    Као 10 упада Армани или ефес...и гробари имају 30% шансе да уђу, а 100% да неће

  • UOPŠTE

    8. mart 2024 | 23:05

    ne izgleda dobro

  • Lakirana cipelica

    8. mart 2024 | 23:24

    Uvek su oni bili skuplji za po 15 miliona. A mi trofejniji, bolji, jaci, veca hala,, bolji navijaci, brojniji (sto je pokazalo veceras) vecite musterije, uvek iza nas... Jednostavno gigant za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA