≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo je raspored Partizana i najvećih rivala za Top 10: Crno-beli imaju sve u svojim rukama, ali neće biti lako

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ulazimo u više nego dramatičnu završnicu

  • 11
KK Armani - KK Partizan Foto: MN Press

Posle jučerašnjeg poraza u Barseloni, gotovo da je postalo jasno da će se Partizan boriti isključivo za deseto mesto na tabeli Evrolige, poslednje koje vodi u plej-in. Preostali rivali uspeli da "pobegnu" čak tri trijumfa ispred (Baskonija i Makabi), odnosno čak četiri (Virtus), a na pet mečeva do kraja, deluje da je to skoro pa nenadoknadiva razlika.

Pored Partizana i Valensije koji trenutno dele 10. mesto na tabeli, ove večeri bi tu mogli da im se priključe još Anadolu Efes i Bajern iz Minhena, ukoliko budu salvadali Asvel, odnosno Žalgiris iz Kaunasa.

Treba napomenuti da ni Olimpija Milano, uprkos porazu od Baskonije sinoć, nije potpuno ispala iz igre, kao ni Žalgiris, koji bi mogao u potpunosti da se vrati u život, ako bude dobio Bajern u Minhenu.

Stanje na tabeli je takvo da Partizan i Valensija imaju skor 13-16, slede Anadolu Efes i Bajern sa po 12-16, ispod je Milano sa 12-17, dok Žalgiris stoji na 11-17.

KK Armani - KK Partizan Foto: MN Press

Ekipu Partizana do kraja čekaju četiri utakmice na domaćem terenu od preostalih pet. Crno-beli će sada u nizu nastupati pred Grobarima i to protiv Baskonije, Real Madrida i Olimpijakosa. Nakon toga sledi gostovanje Albi u Berlinu i za kraj meč sa Valensijom kod kuće.

Što se tiče Slepih miševa, oni će zaigrati sa Bajernom na domaćem terenu i Monakom u gostima u duplom kolu, potom sledi dolazak u Beograd na megdan Makabiju, meč sa Asvelom kod kuće i završno gostovanje Partizanu.

Tim Anadolu Efesa tek treba da igra susret ovog kola sa Asvelom, a u duplom kolu ga čekaju Olimpijakos i Alba iz Berlina, a oba meča će igrati kod kuće. Zatim slede dva gostovanja - Baskoniji i Fenerbahčeu, a za kraj je tu i meč sa Crvenom zvezdom na domaćem terenu.

Šejn Larkin Foto: MN Press

I Bajern tek treba da nastupi večeras protiv Žalgirisa, a u duplom kolu će imati gostovanje Valensiji i meč sa Makabijem na domaćem terenu u Minhenu. Potom sledi težak duel sa Barselonom kod kuće, kao i sa Panatinaikosom, dok u poslednjem kolu Bajern gostuje u Monaku.

Što se tiče Olimpije Milano, Italijani će naredne sedmice imati dva jako teška meča - u Kneževini protiv Monaka i sa Fenerom kod kuće. Zatim sledi Žalgiris u Litvaniji, Virtus na domaćem terenu i Makabi u Beogradu.

I na kraju, Žalgiris. Litvanci večeras imaju šansu da se vrate protiv Bajerna u život, a do kraja bi protiv u duplom kolu igrali sa Virtusom i Baskonijom u Kaunasu, zatim i sa Milanom u svojoj dvorani, da bi poslednja dva meča bila đavolski teška, pre svega sa Monakom u gostima, a zatim i sa Real Madridom kod kuće.

Nikola Mirotić Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Carabelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Sve u svemu, jasno je da će sitnice odlučivati do samog kraja, a evo šta kažu propozicije u slučaju da dva ili više timova bude izjednačeno na tabeli na kraju takmičenja:

- Ukoliko dva tima budu poravnata na tabeli, gledaće se njihov međusobni skor. Ako su obe ekipe ostvarile po pobedu, gledaće se kojom razlikom je ostvarena pobeda. Ako su i po tom parametru dva tima poravnata, gledaće se koji tim je dao više koševa u gostima.

- Ukoliko tri ili više timova bude poravnato na tabeli, gledaće se učinci na mečevima između tih ekipa. Ako kojim slučajem na mini-tabeli dva tima budu poravnata, gledaće se njihov međusobni skor, sve dok se ne dođe do razrešenja, kao u prethodnoj stavci.

Da li će Partizan završiti među Top 10 u Evroligi?

Glasajte

RASPORED TIMOVA DO KRAJA EVROLIGE U BORBI ZA TOP 10

PARTIZAN - četiri domaćinstva, jedno gostovanje

Baskonija (D)

Real Madrid (D)

Olimpijakos (D)

Alba Berlin (G)

Valensija (D)

VALENSIJA - dva domaćinstva, tri gostovanja

Bajern (D)

Monako (G)

Makabi (G)

Asvel (D)

Partizan (G)

ANADOLU EFES - tri domaćinstva, tri gostovanja

Asvel (G)

Olimpijakos (D)

Alba Berlin (D)

Baskonija (G)

Fenerbahče (G)

Crvena zvezda (D)

BAJERN MINHEN - četiri domaćinstva, dva gostovanja

Žalgiris (D)

Valensija (G)

Makabi (D)

Barselona (D)

Panatinaikos (D)

Monako (G)

OLIMPIJA MILANO - dva domaćinstva, tri gostovanja

Monako (G)

Fenerbahče (D)

Žalgiris (G)

Virus (D)

Makabi (G)

ŽALGIRIS - četiri domaćinstva, dva gostovanja

Bajern (G)

Virtus (D)

Baskonija (D)

Olimpija Milano (D)

Monako (G)

Real Madrid (D)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    15. mart 2024 | 16:08

    Nemoguća misija on jedva dobili borac ništa ne funkcioniše osim zalepljen navijači

  • majda

    15. mart 2024 | 16:12

    Znal se sta,,ima li ikakve sanse mala albanka da se dograbi 15 mjesta..ipak su doveli 27 pojacanja u zadnjih 15 mjeseci..pitam radi tetke iz svrljiga

  • mladen milunic paris

    15. mart 2024 | 17:17

    Ma ekipa sve gore i gore igra. Nije mi jasno sta rade na tim treninzima pa Borac bi dobijo jednu utakmicu u toj Euroligi da ih ne podcenjujemo. Ne zasluzuju svakako tako da je nebitno da li ce proci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA