≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč u Lionu! Asvel olakšao posao Partizanu i održao čas košarke Larkinu i Klajburnu

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Efes nije koristio prilike i greške raspucanih Francuza

  • 2
Shane Larkin Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaši Asvela pobedili su na svom terenu Efes 84:80 u meču 29 kola Evrolige i tako udaljili turski tim od mesta koje vodi u plej in. 

Od starta meča Asvel je pokazao da neće tako lako da prepusti pobedu favorizovanom rivalu. Tim Tomislava Mijatovića ima ove sezone mnogo problema na gostovanjima i sada su ostali na skoru od samo dva trijumfa na strani.

Od starta susreta Asvel je napao i došao do dvocifrene prednosti, pa je već na startu Lion preteško gostovanje za jednog od pretendenata na deseto mesto koje vodi u plej-in. Tokom prve deonice Efes je nekako izdržao nalet rivala, ali je u nastavku francuski tim šutirao bez greške i koristio svaku priliku da ugrozi koš gostiju.

Efes se mučio i pred kraj imao i 18 poena zaostatka. Ipak, nekoliko vezanih grešaka domaćih na kraju meča u potpunosti hje vratilo goste i dalo im šansu da dođu do trijumfa. Ali, na minut i po do kraja, kada je Asvel imao +4, Klajburn ne koristi šut, a onda, uz novu izgubljenu loptu Asvela, Bobua pogađa torjku i smanjuje na 81:80. Nova drama je usledila na 24 sekund edo kraja jer se Efes odlučio da brani napad, umesto faula. Raspucani Asvel koristi priliku i Paris Li pogađa trojku za konačnih 84:80.

Timoti Lvavu-Kabaro sa 21 poenom i šest skokova je bio najefikasniji, a pratio ga je Dešon Tomas sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, odk je Jusufa Fol upisao 10 poena i četiri skoka.

U poraženom Efesu, Vil Klajburn je upisao 16 poena i pet skokova, pratio ga je Darius Tompson sa 15 poena, a dvocifreni su bili Tajrik Džons i Šejn Larkin sa po 14 poena.

Koliko je Efes bio loš na ovom susretu vidi se i po tome što su igrači imali svega jednu ukradenu loptu i čak 15 izgubljenih lopti, pa je jasno da je poraz u ovom susretu bio neminovan. Sada, Efes je na skoru od 12 pobeda 17 poraza i sada ima trijumf zaostatka u odnosu na Partizan, Valensiju i Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    15. mart 2024 | 23:17

    Pa dobro, nista neobicno, oni uvek ocekuju da im neko, nesto….inace placu, kukumavce, nasrcu, zovu geometre….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA