Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđušić motivisan pred Baskoniju: "Očekuje nas verovatno najvažnija utakmica sezone"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli priželjkuju pobedu u duelu sa španskm timom

  • 1
Danilo Anđušić, KK Partizan Foto: MN Press / ds

Košarkaši Partizana dočekaće u utorak od 20.30 časova u Beogradu ekipu Baskonije u 30. kolu Evrolige.

Pred ovaj duel košarkaš crno-belih Danilo Anđušić izjavio je da je meč sa Baskonijom najverovatnije utakmica sezone za "crno-bele" i dodao da bi njegovom timu mnogo značila pobeda protiv španskog kluba.

- Očekuje nas sutra verovatno i najvažnija utakmica sezone. Ekipa koja u Evroligi igra dobru košarku, zauzimaju visoku poziciju, tri pozicije su ispred nas. Znamo koliko bi nam značila ta pobeda. Oni su jako dobra ekipa sa dobrim pojedincima. Markus Hauard, koji u poslednje vreme igra sjajnu košarku, jedan je od košarkaša koga bi sutra trebalo zaustaviti kako bismo stigli do pobede. Moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo do pobede - rekao je Anđušić na konferenciji za medije u Beogradu.

Partizan je ove sezone u Evroligi izgubio dosta mečeva u neizvesnoj završnici.

- Stvarno se trudimo da budemo u dobroj atmosferi. U Milanu smo odigrali dobru utakmicu. I u Barseloni smo igrali solidno tokom tri četvrtine, imali smo taj pad u poslednjoj. Barselona je to iskoristila i dobila utakmicu sa većom razlikom nego što je razlika možda bila na terenu - dodao je Anđušić.

Partizan je u subotu na svom terenu pobedio FMP 88:57 u meču 23. kola ABA lige.

- Protiv FMP-a smo odigrali jako dobru utakmicu svih 40 minuta, svi košarkaši su bili uključeni, što je jako bitno. Trudimo se da budemo u dobrom raspoloženju i da sa tom nekom pozitivom dočekamo naredne utakmice, jer znamo da nam je svaki meč bitan za plej-in - naveo je Anđušić.

Centar Partizana Balša Koprivica je izjavio da je meč sa Baskonijom veoma bitan za "crno-bele".

- Nemamo mnogo vremena do kraja sezone, vrlo bitna utakmica za nas, kao i svaka prethodna, solidna su ekipa, talentovana na svim pozicijama. Moramo da budemo spremni - istakao je Koprivica.

Baskonija se nalazi na osmom mestu na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 13 poraza, dok je Partizan na desetoj poziciji sa skorom 13/16.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    18. mart 2024 | 21:29

    Kad god je ovaj maneken raspolozen za borbu, najcesce presedi na klupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA