≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Partizan - Baskonija: Šta kažu kladionice, zdravstveno stanje, istorija...

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Evo gde možete ispratiti televizijski i tekstualni prenos utakmice

  • 3
KK Baskonija - KK Partizan Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Partizana će pred svojim navijačima pokušati da ostvare veoma važnu pobedu protiv ekipe Baskonije u meču 30. kola Evrolige.

Za crno-bele je svaka utakmica bitna do kraja u borbi za plasman u plej-in elitnog takmičenja, a težak protivnik dolazi, protivnik koji je crno-bele prethodno porazio u Španiji.

Pored svega toga, tim Željka Obradovića se nalazi u nezavidnoj poziciji usled izostanka nekih važnih igrača, kao i odlaska Tristana Vukčevića u sred sezone, pa će biti teško popuniti te rupe protiv tima koji je izuzetno jak na toj poziciji.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč se igra od 20:30 časova, a televizijski prenos je obezbeđen na televiziji Sport Klub, na njihovom prvom kanalu. Tekstualni prenos utakmice možete ispratiti na našem sajtu.

Ko sudi?

Prvi arbitar ovog duela biće Nemac Robert Lotermozer, a pomoćnici će mu biti Litvanac Gitis Vilijus i Čeh Robert Viklicki.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Partizan u poslednjih šest mečeva ne igra dobro, ili bar ne igra dovoljno dobro za momenat sezone u kom se nalazimo. U poslednjih šest mečeva uspeli su da savladaju samo Anadolu Efes i to pred Grobarima.

Sa druge strane, Baskonija je u daleko boljoj formi i u poslednjih pet mečeva imaju čak četiri pobede, a jedini poraz koji su doživeli bio je protiv Fenera u gostima.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Crno-beli su sa Baskonijom odigrali do sada ukupno pet mečeva od 17. novembra 2010. godine i slavili su dva puta. Prva pobeda upisana je upravo u tom prvom meču, a druga 13. januara prethodne godine pred svojim navijačima.

Do sada je uvek slavio tim koji je bio domaćin, pa bi ovo bila savršena šansa da crno-beli nastave tu tradiciju u jako bitnom momentu za klub.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Kod ekipe Partizana svi igrači bi trebali da budu zdravi pred ovaj meč, međutim zbog teškog porodičnog gubitka Zek Ledej je i dalje u Americi, dok je nešto ranije Tristan Vukčević napustio Partizan zbog Vašington Vizardsa. To crno-bele stavlja u nezgodnu poziciju jer ostaju bez pravog krilnog centra, pa će morati da nađu neko prinudno rešenje sa igračima koji su dostupni.

Baskonija tih problema neće imati, pa će sa timom iz Vitorije putovati i  Nikolas Rogavopulos, koji je propustio 29. kolo zbog bolesti.

Šta kažu kladionice?

Prema "MozzartBet" kladionici ekipa Partizana je apsolutni favorit na ovom meču, pa je kvota u slučaju pobede crno-belih 1.48. U slučaju pobede gostujućeg tima kvota je 3.50, dok je potencijalni remi dao kvotu 16.

Reč trenera

Željko Obradović

- Evo sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u areni. Nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su te utakmice važne. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih Top 10. Dakle, sad ćemo probati da, u odnosu na ono što imamo, da se pripremimo. Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju za tri poena. Da ne pričam o Hauardu koji je na jednoj utakmici šutirao 22 puta za tri poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice sigurno je tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za tri poena. I da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni.

Duško Ivanović

- Mislim da smo veoma blizu, ali možemo da budemo i veoma daleko. Ostale su nam četiri utakmice u gostima i jedna kod kuće, dok naši rivali imaju bolji raspored. Moramo da dobijemo najmanje dve utakmice ako želimo da se plasiramo u plej-in.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović oprezan pred Barselonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljudi

    19. mart 2024 | 14:17

    Trk u kladionicu, poklon kvota na baskoniju iz 2 u 2, 5.2 kvota, u kladioni max..., partizan bez Ledeja 50 posto slabiji a baskonija je bas jaka. Ja sam vec ulozio i cujemo se veceras posle utakmice. Ovo je prilika uzeti 4 puta vise para u odnosu na ulozeno, fantazija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA