Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko jak domaći teren ima Partizan u Evroligi: Crno-beli u samom vrhu, a Zvezda?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan tim blista, dok drugi i u ovom segmentu ima velike muke ove sezone...

  • 9
KK Partizan - KK Olimpija Milano Foto: Marko Jovanović

Domaći teren u bilo kom sportskom takmičenju znači nekad više od svega, od dobre forme, od dobre večeri, kvaliteta tima...

Nekad se sve stvari poklope igrački, ali protivnik samo bude bolji to veče. Međutim, noćna mora za skoro svakog protivnika jeste gostovanje, a ako to gostovanje ima fantastične navijače to postane scena koju ti igrači sanjaju danima kasnije.

Tu privilegiju nemaju timovi u NBA ligi, ali u Evroligi je druga priča, prisustvo domaćih navijača je, verovatno, najveći ponos elitnog evropskog takmičenja kada se pokazuje slika širom sveta. Često su upravo navijači u centru priče američkih medija, kao što je to bio slučaj u nedavno objavljenom podkastu Pola Džordža, gde je govorio od Grobarima i Delijama.

Ipak, samo navijači nisu dovoljni, što je pokazatelj u slučaju Crvene zvezde, koja je skoro na svakoj utakmici ispunila halu do poslednjeg mesta i pravila fantastičnu atmosferu. Sa druge strane je i Partizan, koji ima jedan od najvrelijih domaćih terena, a kako to utiče na njihov skor kod kuće?

Naravno navijači nisu jedini faktor, ali često znaju da budu presudni što pokazuje dominaciju gotovo svih ekipa na domaćim terenima.

Pozicija prema učinku

Ako na ovu temu gledamo procentualno i postavimo timove od prvog do poslednjeg mesta, tabela je pomalo iznenađujuća. Naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da nisu svi timovi odigrali jednak broj utakmica. Na prvom mestu nalazi se Fenerbahče sa neverovatnih 92,9 procenata pobeda u odnosu na poraze, odnosno sa skorom 13-1.

Drugu poziciju zauzima Barselona sa procentom pobeda 87,5, odnosno skorom 14-2. Na trećoj poziciji je Real Madrid sa 86,7 posto i skorom 13-2. Četvrta je Panata, koja to mesto deli sa Virtusom, oba tima imaju jednaki skor od 12 pobeda i 3 poraza, odnosno procenat 80 posto.

Sledeći je Partizan, na šestom mestu sa skorom 11-3, odnosno procentom 78,6, a odmah ispod je Monako sa 76,9 posto pobeda i skorom 10-3. Osmo mesto dele Olimpijakos, Makabi i Efes sa 73,3 posto (11-4). Jedanaesto mesto je Olimpija Milano sa procentom 66,7 i skorom 10-5.

Bajern je 12. mesto sa 65,3 procenata (9-4), a Baskonija 13. sa 62,5 procenata (10-6). Valensija je četrnaesta sa 53,3 posto (8-7) i tu dolazimo do drugog našeg predstavnika. Mesto broj 15 dele Crvena zvezda i Žalgiris sa jednakim brojem pobeda i poraza (7-7), odnosno 50 procenata. 

Ispod našeg predstavnika je Asvel sa procentom 26,7 i skorom 4-11, a poslednje mesto zauzima berlinska Alba sa 25 posto uspešnosti na domaćem terenu, odnosno skorom od četiri pobede i dvanaest poraza.

Ko su bili "dželati"?

Partizan je na domaćem terenu ostvario 11 pobeda i tri poraza, a ekipe koje su šokirale crno-bele bili su Barselona u trećem kolu, Virtus Bolonja u 17. i Bajern Minhen u 26. kolu.

Crvena zvezda je, sa druge strane, imala daleko veći broj poraza, čak sedam, a oni su: Monako u trećem kolu, Olimpija Milano u 10. kolu, Real Madrid u 15. kolu, Baskonija u 22. kolu, Barselona u 25. kolu, Žalgiris kolo kasnije i Makabi u 29. kolu, prethodne nedelje.

(Telegraf.rs)

Video: Žoc mu u čudu uzvratio pitanjem, pa se oduševio zbog odgovora: Italijan se javio na konferenciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    20. mart 2024 | 14:25

    Tesko je FMPu bez sudija da napravi bilo sto. Eufotina, pa nagli pad interesovanja. Uvjek je tako.

  • Kalabic

    20. mart 2024 | 15:31

    Napale se sekundarci ko mladi majmuni,pa ih nema nigde,pa se hvale nebitnim trofejima,Ali onaj najbitniji nemaju I zato ih boli sve.Ali nece ga imati NIKAD.

  • podrepsi

    20. mart 2024 | 17:07

    kad si godinama laznjak..a ti povjerujes da si nesto..onda te osamare i otvore oci,,shvatis kaoliko si malii nebitan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA