Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpija Milano napravila čudo u Monaku: Evo kako pobeda Italijana utiče na Partizan u borbi za Top 10

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirotić je bio najefikasniji u trijumfu Manekena

  • 2
Nikola Mirotić Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Carabelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Olimpije iz Milana napravili su čudo i pobedili su Monako u gostima u 30. kolu Evrolige, čime su prekinuli seriju pobeda Kneževa u ovom takmičenju koja je glasila na osam trijumfa - 80:98.

Mnogo se samim tim zakomplikovala borba za Top 10 u koju je uključen i beogradski Partizan. Monako ovaj poraz neće nešto mnogo zaboleti, jer će se zadržati na trećem mestu na tabeli, ali sa druge strane bi Italijanima on mogao mnogo da znači.

Ovim trijumfom, Olimpija je ponovo prišla na samo jednu pobedu iza Partizana i posle ovog kola će se nalaziti na deobi 12. mesta na tabeli.

Dobra stvar jeste da Olimpija Milano ima gori međusobni skor u odnosu na Partizan. Iako su oba tima dobila po jedan meč, crno-beli su bili daleko ubedljiviji u Beogradu. Ali, problem je što bi eventualno moglo da dođe do trougla, pa čak i da poravnato na desetom mestu bude i više timova.

Tada se gleda međusobni skor između svih njih i pravi se mini-tabela, a samo jedan može da obezbedi mesto u Top 10 fazi.

Najefikasniji u pobedi Olimpije u Milanu večeras je bio Nikola Mirotić sa 21 poenom i pet skokova za 30 minuta na terenu, dok je Maodo Lo dao 15 poena. U timu Monaka je bolji od ostalih bio Alfa Dijalo sa 17 poena.

Do kraja takmičenja, Olimpija igra sa Fenerbahčeom kod kuće, Žalgirisom u gostima, Virtusom kod kuće i Makabijem u gostima i na tim utakmicama pokušaće da se izbori za deseto mesto.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    20. mart 2024 | 21:13

    dzaba se radujete..partizan ide dalje od 5 utakmica dobija 4..a to je mjesto br.8

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA