Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksa Avramović je po jednoj stavci najbolji u Evroligi: Sa njim Partizan mnogo profitira kad je na parketu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada Aleksa igra, crno-beli imaju ubedljivo najbolji ofanzivni rejting

  • 0
ALEKSA AVRAMOVIĆ Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Prvotimac Partizana, Aleksa Avramović nalazi se na samom vrhu jedne statistike u Evroligi. Bek crno-belih je onaj koji najviše doprinosi timskog ofanzivnom rejtingu kada je na parketu, mnogo više nego bilo ko drugi u elitnom takmičenju ove sezone.

Naime, dok Aleksa igra, Partizan ima ofanzivni rejting od čak 124,5 poena! Avramović je odigrao 21 meč u elitnom takmičenju do sada ove sezone i na terenu u proseku provede oko 19,5 minuta po meču.

Pored toga, Avramović se nalazi na vrhu liste i u parametru ofanzivnog rejtinga tima kada je na terenu kada se od njega oduzme ofanzivni rejting kada nije tu. Ispostavlja se da je sa njim Partizan u plusu 11,6 poena.

Sve to gledano je kroz prizmu košarkaša Panatinaikosa, Kendrika Nana, za kojeg je specijalizovani sajt Clutch Data napravio presek podataka gledajući da li je zapravo on najbolji ofanzivni košarkaš takmičenja.

Ispostavilo se da Nan ni u kojoj kategoriji nije na vrhu. Kalinić je tako bio najbolji po broju utakmica, Šejn Larkin po minutaži, Majk Džejms po poenima po meču, Markus Hauard po valorizaciji, Mustafa Fol po poenima po šutu, Donta Hol prema poenima po posedu, Mustafa Fol prema efektivnom procentu šuta, potom je tu ponovo Donta Hol prema ofanzivnoj efikasnosti...

U obzir su uzeti svi igrači koji su odigrali barem 21 utakmicu ili 350 minuta na parketu ove sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa Đurišića za Hangu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA