≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Partizan – Olimpijakos: Da li će igrati Ledej, zašto je ovaj meč vrlo važan i šta kažu kladionice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Biće jako zanimljivo u Areni

  • 11
KK Partizan - BC Olympiacos, najava meča Foto: MN Press, Wikimedia

Košarkaši Partizana i Olimpijakosa sastaju se u četvrtak u duelu 32. kola Evrolige koji ima veliki značaj za oba sastava. Srpski tim želi do plej-ina, dok Grci hoće direktan plasman u plej-of.

Crno-beli su sami sebe stavili u poziciju u kojoj se nalaze, ali je dobar raspored u završnici uteha. Taj podatak se svakako ne odnosi na Pirejce, koji su u naletu forme i nikako se protiv njih ne sme dogoditi opuštanje.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Partizan - Olimpijakos se igra u "Štark Areni" sa početkom u 20:30. Direktan prenos meča možete pogledati na TV Sport klub 1, dok ćete tekstualni prenos moći da ispratite na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni arbitar biće Huan Karlos Garsija iz Španije, a pomoćnici Mehdi Difala i Karlos Kortes iz Francuske odnosno Španije.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Mogao je Partizan slavljem protiv Reala sebi da obezbedi lavovski posao, međutim sjajni Mario Hezonja i saigrači su briljirali u završnici treće deonice i "kraljevići" su slavili sa 88:76.

Pre tog duela, tim Željka Obradovića porazio je Baskoniju 87:83 i tako preknuo seriju od dva poraza, a za prolaz dalje biće potrebne minimum dve pobede u preostala tri meča, ako ne i sve tri.

Jedanaesto mesto trenutno zauzima Partizan sa skorom 14-17, koliko imaju još tri sastava. Olimpijakos je sa druge strane na mestu broj pet (19-12) i pod pritiskom je nakon slavlja sedmoplasiranog Makabija.

Oli ima sedam pobeda na poslednjih osam mečeva u Evroligi i zaista igra sjajno.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

U poslednje dve sezone dve ekipe odigrale su tri duela, i domaćini su slavili svaki put. U aktuelnoj kampanji crno-beli su ispustili solidnu zalihu i posle produžetka u Pireju izgubili 98:94. Janulis Larencakis je sa 19 poena bio izuzetno inspirisan, dok je Zek Ledej ubacio 18.

U prethodnoj kampanji Partizan je kod kuće slavio sa 90:75, dok je grčki klub na svom parketu bio ubedljiv 87:58.

Ako gledamo sve mečeve u 21. veku skor je 7-5 u korist Olimpijakosa.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Nema Željko Obradović problema sa povređenim igračima, ali nije poznato hoće li u sastavu biti Zeka Ledeja.

On je u Beograd kasnio usled pomeranja letova, nakon boravka u Americi zbog smrti svoga oca, ali je tokom dana trenirao i postoji razlog za optimizam.

Sa druge strane u timu neće biti Nikole Milutinova, Filipa Petruševa i Mihalisa Luncisa.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Šta klažu kladionice?

U kladionici Mozzart na Partizan se daje kvota 1.75, dok je na Olimpijakos 2.10, tako da je domaćin blagi favorit.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Imamo to iskustvo iz prvog meča sa njima, to iskustvo treba da nam pomogne kako treba da igramo sa njima. Ekipa koja je napravljena za najveće domete, imaju prepoznatljiv način igre za vreme koliko je Jorgos Barcokas trener. Očekuje nas posao da čitamo njihovu odbranu, biće dosta preuzimanja, protoka lopte u napadu, oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigrava u samoj završnici napada, imaju izuzetnu realizaciju poslednjih napada, moraćemo da igramo odbranu 24 sekunde u tome je ključ utakmice.

Jorgos Barcokas:

- Veoma teška utakmica, a domaći teren je posebno vruć. Potrebna je velika koncentracija da bi se igrači pridržavali plana igre. Moraju da kontrolišu svoje emocije i da se ne zanose intenzitetom igre protivnika i naravno u kritičnim delovima meča. To je posebno važno za oba tima, ali za Partizan možda malo više. To je poenta. Kako ćemo se pojaviti. Da li ćemo biti fokusirani i da li ćemo da se držimo plana.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pred meč sa Olimpijakosom o izostanku Ledeja i ključu utakmice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    28. mart 2024 | 16:11

    Najvazniji mec sezone Bice opasan mec. A Nasa jadna Komsinica dozivela opet tesku Bkamazu, kvota 1,11 na Real Madrida a 7,5 na Zvezdu (nikad veca kvota u Istroriji Srbije) Svuda nas Bkamiraju ( a navodno nikad skuplji Tim u Srbiji)

  • Grobar

    28. mart 2024 | 16:02

    Smesi nam se novi trofej TOP 11, ovaj ce zauzimati posebno mesto, izmedju blenbera i tostera.

  • Lakirana cipelica

    28. mart 2024 | 17:09

    Nije vreme da se spominje zvezda kada je partizanu ova utakmica jako vazna. To sto je zvezda u svom projektu nikada skuplja i najskuplja pogotovo u aba ligi, a dozivela je debakl kao i svake evroligaske sezone, nije nesto na sta nismo navikli. Treba nam i njihova podrska i da probaju da pobede efes u poslednjem kolu i tako pomogne partizanu. A veceras jako do pobede. Partizan sampion!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA