Vreme čitanja: oko 1 min.

Sferopulos pred Real otkrio šta se dešava sa Topićem: Evo kako protiče Nikolin oporavak od povrede

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčki trener ističe da zadatak u Madridu neće biti nimalo lak

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 časova u čuvenom "Vizink Centru" igraju utakmicu 32. kola Evrolige protiv trenutnog šampiona i lidera na tabeli, ekipe Real Madrida.

Trener Janis Sferopulos je pred put u Madrid istakao da će meč biti vrlo nezgodan, jer je Real kvalitetan tim, ali da će Zvezda dati sve od sebe.

- Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe.

Dobra odbrana biće ključ.

- Moramo da igramo dobru odbranu, ne smemo da damo Realu da da dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu.

Upitan je Sferopulos da prokomentariše koliko je teško spremati ovakve utakmice, kada je Zvezda ostala bez šanse za plej-in.

- Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu.

Kakvo je zdravstveno stanje ekipe?

- Topić i Tompkins neće putovati, oni treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Svi ostali osim Jaga koji ima šavove putuju.

Za kraj, Sferopulos je otkrio sve o stanju Nikole Topića.

- On je u poslednjoj fazi oporavka. Vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis pričao o Olimpijskim igrama u Parizu i mogućem duelu Litvanije i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA