≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dalibor Ilić pred meč Zvezde i Reala: "Ovaj duel nam služi kao uvertira za završnicu ABA lige"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krilni centar iskren

  • 2
Dalibor Ilić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Najteže moguće gostovanje u Evroligi je pred Zvezdom u petak. Aktuelni šampion Evrope Real u Madridu traži dodatno poboljšanje skora, ali duel suštinski nema veliki značaj.

Crveno-beli će najverovatnije biti šesnaesti na kraju, rival prvi, ali je u pitanju prestiž i potencijalno iznenađenje bi srpskom timu ulilo veliku dozu samopouzdanja pred završnicu ABA lige.

Dalibor Ilić igra sve bolje u poslednje vreme, pa je u izjavi pre puta za Španiju izneo očekivanja.

- Sigurno nas čeka jedna teška i zahtevna utakmica, jedno od težih gostovanja ove sezone. Ekipa koja je obezbedila prvo mesto, sigurno da neće biti lako. Št o se nas tiče više nismo u trci za prvih dest, nemamo više tih ambicija u rezultatskom smislu, ali sigurno da ćemo u Madrid otići rasterećeno i nadam se da ćemo tako i odigrati i da ćemo pružiti što bolju partiju.

Govorio je i o ključnim zadacima za pto bolji rezultat.

- Moramo timski da odigramo, svako od nas da da maksimum. Treba zaustaviti njihovu igru u tranziciji i taj brz protok lopte da uvedemo što više u igru pet na pet i naravno da ispoštujemo sve zadatke kako bi ih zaustavili.

Biće ovaj meča dobra priprema za završnicu ABA lige.

- Igramo protiv jako kvalitetnih protivnika. Evroliga je sama po sebi kvalitetna, ta zadnja tri kola nam donose mečeve sa timovima iz samog vrha tako da možemo da iskoristimo kao uvrertiru za nastavak sezone, a to je plej-of ABA lige i sigurno da će nema takve utakmice dosta značiti.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa Đurišića za Hangu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mk

    28. mart 2024 | 13:11

    Godinama vaše cele sezone u Evropi služe za završnicu aba lige

  • Zoran

    28. mart 2024 | 22:58

    Dalibore zalutao si u Zvezdu. Lazarević Gelespi Smart Ilić su preslabi za ABA ligu. Šta radi naš SKAUTING.??!!! TOBI abu može da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA