Vreme čitanja: oko 2 min.

Jorgos Barcokas objasnio šta je bilo ključno kod preokreta: "Odlučili smo da preuzimamo protiv Pantera..."

L. I.
S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grčki strateg pohvalio i atmosferu...

  • 2
Košarka Evroliga KK Partizan KK Olimpijakos, Jorgos Barcokas Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa rezultatom 74:69, u okviru 32. kola Evrolige. Izabranici Željka Obradovića su ovim neuspehom sebi dodatno zakomplikovali situaciju, te je sada plasman u plej-in pod velikim znakom pitanja.

Nakon ovog meča svoje utiske izneo je strateg Olimpijakosa, Jorgos Barcokas. On je u svom izlaganju najpre pohvalio atmosferu na tribinama.

- Atmosfera je impresivna. Prošle godine sam imao kovid pa nisam mogao da shvatim kakvu gurku navijači daju Partizanu. Prve tri četvrtine smo bili nervozni, promašili previše šuteva i gubili lopte. Naša poslednja četvrtina bila je dominantna, počelo je našom dobrom odbranom, vođenom Papanikolauom, Gosom i Vokapom. Naravno bio je timski uspeh. Moram vam reći i da Najdžel i Vokap u ovom trenutku ne treniraju zbog povreda i pokušavaju da se zaštite, a dati 20 minuta protiv ovakvog protivnika je krucijalno. Ostalo nam je još dve utakmice da dođemo do plej-ofa, želim sreću Željku i Partizanu - rekao je Barcokas.

Otkrio je kada će se na teren vratiti Milutinov i Petrušev...

- Kao što znate Nikola je imao operaciju skočnog zgloba. Vratio se individualnom treningu, a očekujemo da se vrati za sedam do deset dana. Verujemo i nadamo se da će to biti što pre. Što se Filipa tiče, Filip ima ne tako ozbiljnu povredu, ali prema protokolu treba da pauzira 20 dana. Prošlo je deset dana, pa je ostalo još pet do deset dana da odmori - dodaje Barcokas.

Pričao je o tome šta je bilo značajno za preokret koji je Olimpijakos napravio.

- Želeli smo da prekinemo ritam kreativnosti Partizana, odlučili smo da preuzimamo protiv Pantera da sprečimo njegov šut. Mustafa odlično čuva bekove, ali platili smo cenu toga u reketu, na skokovima sa nekim visokim igračima Partizana. Pričali smo na poluvremenu o tome, kao što ste videli to smo popravili u drugom poluvremenu. To je bilo veoma važno za nas - zaključio je Barcokas.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Alen Smailagić pred Olimpijakos: "Tragično je šta se desilo, ali nije nas poremetilo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    28. mart 2024 | 23:10

    Tesko procitati Obradovica, i deca znaju da se njegova igra zasniva na njemu omiljenom Panteru, zatvori njega i pobedio si, samo Obradovic zaslepljen ljubavlju prema Panteru to ne vidi, najgore je to sto i mi navijaci ne vidimo da je Obradovicu vreme za penziju pa jos trazimo od njega da ostane, a on bi trebalo kao svaki castan covek da ostavku pre nego sto nas sahrani mada je vec kasno

  • zeka buljubaša

    29. mart 2024 | 08:10

    ljubi te brat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA