≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Real – Zvezda: Zašto neće igrati Teodosić, koji poznati sudija deli pravdu, šta kažu kladionice?

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel 32. runde Evrolige nema rezultatski značaj

  • 4
Real Madrid Baloncesto i KK Crvena zvezda Foto: Mileta Mirčetić, Wikimedia

Neće Crvena zvezda u Madridu imati jednako važan meč kao Partizan u Beogradu protiv Olimpijakosa, ali je svaki okršaj sa najboljima priča za sebe. Duel sa aktuelnim prvakom Evrope Realom može poslužiti kao dobra priprema za naredne izazove.

Pobedom protiv Virtusa u prošloj rundi tim Janisa Sferopulosa dokazao je da može mnogo više od onoga što je do sada prikazano, ali mogućnost povratka u prošlost ne postoji i svaka naredna utakmica ekipi mora biti najvažnija.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica Real Madrid - Crvena zvezda se igra u "WiZink Centru" sa početkom u 20:30. Direktan prenos meča možete pogledati na TV Sport klub 1, a tekstualni na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija biće Matej Boltauzer iz Slovenije, a pomoć će imati u vidu Arturasa Sukisa iz Litvanije i Maksima Bubera iz Francuske.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Pomenuti okršaj sa Virtusom iz Bolonje došao je u pravo vreme kao osveženje nakon šest uzastopnih poraza u elitnom takmičenju, nakon kojih su izgubljene sve šanse za plej-in.

Ubedljivo su crveno-beli slavili (94:79) i tako još jednom potvrdili epitet ekipe koja ima pozitivan koš-količnik, iako imaju skor 11-20 na šesnaestom mestu.

Forma Reala je bila u padu u januaru, ali su se jako brzo konsolidovali i sada su u nizu do tri slavlja u Evroligi, ukupno šest sa ACB ligom. Sa skorom 25-6 već su obezbedili lidersko mesto.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Od 2000. godine do danas dve ekipe su odigrale ukupno 22 zvanična meča, od toga 18 u Evroligi i četiri u nekadašnjem ULEB kupu. Skor je suvereno na strani Madriđana 16-6.

Na deset okršaja u glavnom gradu Španije Real je slavio osam puta, uz dva trijumfa crveno-belih upisana 2017. i 2021. godine.

U aktuelnoj kampanji u Beogradu gost je slavio 72:58 uz 17 poena i 10 skokova Marija Hezonje, dok je Luka Mitrović ubacio 14.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Izostanci Jaga Mateuša, Nikole Topića i Treja Tompkinsa nisu iznenađenje. Pa ipak, ni Miloš Teodosić nije na raspolaganju Janisu Sferopulosu nakon problema koji su se javili na treningu u Beogradu. On je osetio nelagodnost i mučninu, pa je nakon preventivnih pregleda u bolnici odlučeno da ostane u Srbiji.

Real neće moći da računa najverovatnije na Serhija Ljulja i Serhija Rodrigeza.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice?

Real je ubedljiv favorit prema bukmejkerima, pa je tako kvota na njih u kladionici Mozzart 1.05, dok se trijumf Zvezde vrednuje sa 7.60.

Reč trenera:

Janis Sferopulos:

- Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe.

- On je u poslednjoj fazi oporavka. Vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra.

Ćus Mateo:

- Ovaj meč će nam na neki način dati uvid u težinu takmičenja i sve ono dobro što je ekipa uradila tokom sezone. Želimo da radimo, takmičimo se i pobeđujemo, ali biti pametni i mudri imajući u vidu značaj meča u nedelju. Biti ambiciozan je deo našeg karaktera uz najveće domete. Uvek je lepo igrati kući pred našim navijačima. Osećamo se komotno u WiZink centru.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos poslao jaku poruku navijačima: "To je moj posao i ja ću to uraditi verujte mi!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јесам Звездаш али

    29. mart 2024 | 11:31

    Много битна утакмица као тренинг пред утакмицу у Аба лиги. Звезда треба да се зове КК Болница а не Звезда. Доведу играче као појачања, па их лече скоро целу сезону. У досадашњем току сезоне нисмо у свим такмичењима одиграли 5 утакмица у комплетном саставу. То су баш чудна дешавања.

  • Dusan

    29. mart 2024 | 11:36

    Plan je da posle jedne odigrane utakmice ide u kafanu narednih dana da se alkoholise , takav je plan za ugovor od 1,5-2mil E. Mora neko da sponzorise Jelisavetin raskosan zivot, zasluzila je?! Ovo samo moze ovde!!!!

  • DS

    29. mart 2024 | 11:03

    Utakmica Real Madrid - Crvena zvezda se igra u "Štark Areni" sa početkom u 20:30. HAAHAHAHAH u Starka Areni 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA