≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezdi ne pomažu partije sezone Hange i Nedovića: Crveno-beli posle +16 i totalne drame poraženi od Reala

S. G.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Kakav meč u Madridu...

  • 47
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Madridu od ekipe Reala 101:94 u meču 32. kola Evrolige, u kojem su crveno-beli imali i 16 poena prednosti. 

Ovaj meč nije imao preterani rezultatski značaj jer su Kraljevići obezbedili prvo mesto posle regularnog dela, dok su crveno-beli izgubili šansu za plasman među 10 ekipa koje nastavljaju takmičenje. Ali, igralo se za prestiž...

Crveno-beli su odigrali odličan meč u kojem su se posebno istakli Nemanja Nedović sa 30 poena, kao i Adam hanga koji je odigrao najbolju partiju ove sezone sa 22 poena, 6 skokova i 7 asistencija. U pobedničkom timu, Musa je bio najefikansiji sa 28 poena, Hezonja je postigao 20, a Jabusele 16.

Zvezda je od starta meča pokazala da, iako nema šanse za plasman među deset najboljih u regularnom delu, nije došla u Madrid turistički. Crveno beli su odlično ušli u meč pa je vrlo brzo prednost na semaforu iznosila +5, 10:5. Sa druge strane, jedino je Musa na startu meča bio poenterski raspoložen i postizao je sve poene za svoj tim. Kako je meč odmicao Real je hvatao napadački ritam, naročito preko Muse i Hezonje.

Ali, gosti su imali u svojim nezaustavljivog Nemanju Nedovića koji je preuzeo odgovornost, posle izostanka Jaga i Teodosića, i potpuno poremetio igru Reala. Tokom prvog dela igre, Nedović je ubacio 18 poena, a imao je po dva skoka i asistencije. Takođe, Hanga je bio dobar u obe faze igre, pa je prednost crveno-belih na poluvremenu iznosila 47:44.

U nastavku, viđena je još bolja igra crveno-belih. Adam Hanga otvorio je četvrtinu trojkom, a onda su se nizale odlične odbrane crveno-belih koje su pretvarali u poene sa druge strane, hanga, Nedović i Smart. Tako, Zvezda je došla i do +16, 70:54. Delovalo je da je Zvezda na pragu velikog iznenađenja.

Ali, usledilo je veliki proekret. Trener Čus Mateo tražio je tajm-aut, posle kojeg Real pravi seriju 13:0 i vraća se na samo -3, 70:67. Seriju poena prekida Nemanja Nedović, a posle poena Hange, pred poslednjih 10 minuta rezultat je bio 75:72.

Posle trojke Ljulja, Zvezda pravi Seriju od 7:0. Trojka Nedovića, a onda i četiri vezana poena Bolomboja donela su Zvezdi 82:75. Ipak, Kraljevići se nisu zaustavili, pa su posle trojke Muse, uz faul, došli na 85:85 i vratili totalnu neizvesnost u meč. Ipak, na smaom kraju, Real se bolje snašao, iskoristio svoje šanse i zasluženo slavio.

TOK UTAKMICE: REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA

IV Četvrtina

39. minut, - Luda trojka Adama Hange! Trojka sa 8 metara, o table!Ali, Hezonja uzvraća!

38. minut, 89:90 - Dalibor Ilić pogađa trojku iz ćoška. Na drugoj strani pogađa Musa uz prekršaj.

37. minut, 85:85 - Bolomboj je fauliran i ima dva slobodna bacanja. SA druge strane, precizan je i Jabusele. Hanga sada ne koristi trojku. Musa pogađa trojku uz faul.

36. minut, 80:84 - Nedović gubi loptu. Hanga krade loptu, ona dolazi do Mitrovića koji postiže nove poene. Zvezda ima +7. Ljulj postiže trojku.

34. minut, 77:82 - Jabusele pogađa za dva. Novi neiskorišćeni napad Zvezde. Sada Davidovac faulira Jabuselea. Luka Mitrović je u igri.

32. minut, 75:82 - Nedović pogađa torjku, a onda Bolomboj vezuje četiri poena za novu mini seriju Zvezde od 7:0. Sa druge strane, Hanga ne koristi pokušaj za tri poena.

III Četvrtina

30. minut, 72:75 - Zvezda je potpuno stala. Real se vratio serijom 13-0. Sada Nedović pogađa uz faul i prekida seriju Reala.

28. minut, 70:65 - Trener Reala je u igru uveo Tavaresa, ali ga je Gilespi slučajno udario i raskrvario mu usnu. Centar Madriđana je ponovo na klupi. Real se vraća serijom 9:0.

27. minut, 54:70- Hangda pogađa trojku! Posle poena Ljulja sa bacnja, napad crveno-beih predvodi Smart, prolazi pored Tavaresa i postiže koš. Ponovo odlična odbrana Zvezde, Davidovac ide u kontru i zakucava. Čus Mateo traži tajm-aut.

26. minut, 52:63 - Hanga je inspirisan protiv svog bivšeg kluba, sada je fauliran prilikom polaganja na koš. Precizan je oba puta. Real je u bonusu, Smart je iznudio nova dva slobodna bacanja.

24. minut 49:59 - Sjajan flouter Hange, Zvezda ima +10! Tajm-aut traži Ćus Mateo.

23. minut - 49:57 - Ponovo zakucavanje Dalibora Ilića, posle sjajnog pasa Gilespija!

22. minut - 48:55 - Pogađa Nedović novu trojku! Potom ne uzvraća Real, a onda Ljulj pravi faul. Ponovo je Nedović poentirao za najveću prednost Zvezde do sada - "+7".

22. minut - 46:50 - Bolomboj pravi prekršaj, i zarađuje treći faul. Moraće u igru ponovo Gilespi.

21. minut, 44:50 - Hanga otvara treću četvrtinu trojkom!

II Četvrtina

20. minut, 44:47 - Abalde vraća trojku! Luka Mitrović je pogađa uz faul.

19. minut, 39:44 - Smart pogađa trojku! Zvezda vodi u Madridu. Sada pogađa torjku i Nedović!

18. minut, 35:36 - Jabusele sada pravi korake. zvezda ima loptu. Hanga dodaje do Mitrovića koji je fauliran i ima nova dva slobodna bacanja. Nedović krade loptu, a ondane pogađa zicer. Gilespi blokira Endiaja. Mitrović vodi novi napad, Gilespi precizan.

16. minut, 35:33 - Lep potez Nedovića, već je na 15 poena. Ljulj nije pogodio trojku, sada je Davidovac zaustavljen faulom. Pogađa oba slobodna bacanja.

15. minut, 35:29 - Trojka Rusija Fernandeza, potom Hezonja hvata alej-ap i zakucava. Real pravi seriju 6:0.

13. minut, 27:27 - Hezonja je precizan sa linije za slobodna bacanja. Jabusele ima loptu,sada ona stiže do Tavaresa kojeg faulira Davidovac. Gilespi i smart donose novo izjednalenje crveno-belima.

11. minut, 25:25 - Period dobre igre Crvene zvezde. Trener Reala Čus Mateo vraća Tavaresa u igru. Nedović dodaje do Gilespija, koji mu vraća i Nedović postiže nove poene. Hezonja postiže trojku! Mitrovića blokira Tavers, do lopte dolazi Jabusele koji proigrava Hezonju, faul nad hrvatskim košarkašem.

I Četvrtina

10. minut, 20:21 - Hezonja postiže trojku. Hvataju napadački ritam košarkaši Reala. Stiže odgovor Nedovića na drugoj strani. Lopta je ponovo za Zvezdu, Nedović dodaje do Lazića, koji postiže torjku. jabusele je neprecizan, igra se brzo. Nedović ponovo ima loptu, troši vreme i igra dug napad. Trojka! Nedović donosi zvezdi vođstvo! Zvezda pravi seriju od 8:0.

8. minut, 15:13 - Sjajno se snalazi Tobi i hvata ofanzivni skok, al promašuje zicer. Napad ima Real. Odlična leđna promena Muse, novi poeni, već ih ima 11.

7. minut, 13:13 - Hanga psotiže trojku. Zvezda ponovo vodi. Hezonja napada Lazića, onda pas za Endiaja koji zakucava.

5. minut, 11:10 - Nedović pokušava za dva, ali je neprecizan. Musa hvata loptu, prelazi preko celog terena i pogađa.

4. minut, 7:10 - Sve poene u timu Real MAdrida upisao je Džanan Musa. Za sada, crveno-beli odlični. nedović ne koristi dodavanje Hange.

2. minut, 5:8 - Sve pršti u Vizink centru od starta meča. Musa pogađa trojku. Hanga je odsustvu povređenih Teodosića i Jaga na poziciji plejmejkera. Dalibor Ilić zakucava.

Ovaj meč nema preterani rezultatski značaj jer su Kraljevići obezbedili prvo mesto posle regularnog dela, dok su crveno-beli izgubili šansu za plasman među 10 ekipa koje nastavljaju takmičenje. Takođe, na ovom duelu neće igrati Miloš Teodosić zbog povrede.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da očekuje težak meč protiv Reala, ali je istakao da će igrači "crveno-belih" dati sve od sebe na utakmici u Madridu.

- Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvoplasiranog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i ove sezone su glavni favoriti za osvajanje titule. Imamo tešku misiju pred sobom, ali idemo da se borimo. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Real je prvi na tabeli Evrolige sa 25 pobeda i šest poraza, dok je srpski klub na 16. poziciji sa skorom 11/20.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos poslao jaku poruku navijačima: "To je moj posao i ja ću to uraditi verujte mi!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    29. mart 2024 | 21:59

    Opet sudije,očigledan faul nad Nedovićem ne sviraju i prima se trojka,sada Lazić nije pipnuo Musu i sviraju tri bacanja,poklonili Realu 6 poena,bruka od suđenja a ne treba ni Realu,obezbedio prvo mesto,

  • Дража

    29. mart 2024 | 21:50

    Како газимо Европског првака иако смо отишли са другим тимом!!! Кидај Звездо! Да нас судије нису осакатиле били би 4. на табели!!!

  • M

    29. mart 2024 | 22:00

    Sad krecu sudije protiv ko i uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA