≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je tabela Evrolige posle 32. kola: Partizanu "visi" Top 10, Zvezda "mirno" čeka kraj sezone

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još samo dva kola do kraja regularnog dela...

  • 3
Kevin Panter, Željko Obradović, Branko Lazić i Janis Sferopulos i tabela evrolige Foto-kolaž: MN Press/Bianca Costantini/Marko Metlaš, Marko Jovanović, euroleaguebasketball.net

Završeno je i 32. kolo Evrolige, u kojem su srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda upisali dva poraza, i to, posle velike drame u oba meča. 

Na jednoj strani, crno-beli su dočekali Olimpijakos, imali prednost tokom većeg dela meča, a onda je usledila dramatična završnica i poraz. Sa druge strane, košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Madridu od ekipe Reala 101:94, i to, posle 16 poena prednosti.

Kada je reč o tabeli i crno-belima, ovaj poraz znači da Partizan ne zavisi samo od sebe i svojih rezultata, već gleda i ka ostalima. Efes je savladao Baskoniju i koji sada u svojim rukama ima sve, jer će dve pobede da ih vode dalje.

Kada se pogleda tabela, trenutno stanje je takvo da je Partizan pao na 11. mesto, gde imaju identičan skor kao Valensija, Olimpija i Žalgiris, ali, Efes je taj koji ih je prestigao i sada se nalazi na 10. poziciji.

Na devetom mestu je Baskonija sa skorom od 16 pobeda i 16 poraza, na desetom Efes sa skorom od 15 pobeda i 17 poraza, dok se gorenavedene ekipe nalaze na deobi od 11 do 14 mesta sa skorom od 14 pobeda i 18 poraza.

Sa druge strane, Crvena zvezda je izgubila sve šanse za plasman u Top 10.

Kada je reč o ostalim timovima, Real MAdrid je prvi sa skorom 26-6, Panatinaikos je pobedio Virtus i sada je na deobi drugog mesta sa Monakom i Barselonom, svi imaju skor 21-11. Slede Fenerbahče i Olimpijakos na 6. i 7. mestu sa skorom 20-12, a prvih deset popunjavaju Makabi, Virtus, Baskonija i Efes.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos poslao jaku poruku navijačima: "To je moj posao i ja ću to uraditi verujte mi!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angel MKD

    29. mart 2024 | 23:27

    Ako Efes sledece kolo izgubi od Fenera a Partizan dobije Albu, opet sve ce da zavisi od Partizana

  • pfc

    29. mart 2024 | 22:53

    Sta kazu kolika je sad verovatnoca u procentima 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA