≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Zvezda – Olimpijakos: Zbog čega će domaćin nositi posebne dresove, ko propušta meč?

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel 33. kola Evrolige igra se u "Štark Areni"

  • 0
Miloš Teodosić i Kostas Papanikolau Foto: Stefanos Kyriazis / AFP / Profimedia

Pretposlednje kolo Evrolige razrešiće neke od dilema u borbi za plej-of i plej-in, pa će tako i meč Crvene zvezde i Olimpijakosa za goste imati izuzetan značaj u borbi za prvih šest pozicija na tabeli.

Crveno-beli nakon slavlja protiv Virtusa i poraza od Reala u tesnoj završnici do kraja ligaškog dela sezone imaju za cilj da upišu makar još neku pobedu i tako poprave utisak, a protiv bratskog kluba će nositi i posebne dresove povodom 50 godina od osvajanje evropskog pehara Kupa kupova. Te 1974. godine u finalu je poražena Spartak Zbrojovka Brno 86:75.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Duel Crvena zvezda - Olimpijakos se igra u "Štark Areni" sa početkom u 19:00 uz direktan TV prenos na Sport klubu. Tekstualni možete ispratiti na Telergaf Sportu.

Ko sudi?

Glavni arbtiar biće Karlos Peruga iz Španije, dok će mu pomagati Gitis Vilijus iz Litvanije i Rain Perandi iz Estonije.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Pobeda u prošlom domaćem meču u Evroligi protiv Virtusa iz Bolonje Zvezdina je jedina na poslednjih osam mečeva, iako je to moglo biti i drugačije da nije ispuštena ogromna razlika protiv Reala u Madridu-.

Ovako su crveno-beli zakucani faktički za šesnaesto mesto, ali treba napomenuti i to što je u ABA ligi obezbeđeno prvo mesto slavljem protiv Studnetskog entra 94:76.

Sa druge strane Olimpijakos ima osam pobeda na poslednjih devet okršaja u eliti i poslednjim slavljem u Beogradu protiv Partizana odškrinuli su vrata plasmanu među osam najboljih direktnim putem, pošto sa učinkom 20-12 zauzimaju visoko šesto mesto.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

U 21. veku dva sastava odigrala su ukupno 14 međusobnih okršaja u Evroligi uz učinak 8-6 za grčki tim. Interesantno je to što je Zvezda slavila na četiri od poslednjih pet mečeva!

Nakon četiri uzastopne pobede Oli je ove sezone kod kuće pobedio sa 88:83, uz 28 poena Aleka Pitersa na jednoj i 26 Nemanje Nedovića na drugoj strani.

Poslednje slavlje u Beogradu protiv crveno-belih grčki klub j eostvario 10. decembra 2020. kada je bilo 81:79.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Van tima Janis Sferopulos ima dva igrača i to su Trej Tompkins i Nikola Topić, dok će na raspolaganju najverovatnije biti svi ostali uključujući Miloša Teodosića.

Jorgos Barcokas će biti bez pomoći Nikole Milutinova, Filipa Petruševa, dok je upitan nastup Mihalisa Luncisa.

Šta kažu kladionice?

Olimpijakos je veliki favorit i tu nema nikakve sumnje prema mišljenju bukmejkera, pa je u Mozzart-u kvota na domaćina 3.50, dok je slavlje gostiju vrednovano sa 1.28.

Reč trenera

Janis Sferopulos

- Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sad se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku.

- Sigurno kad igrate protiv bivšeg kluba, to je drugačija utakmica od svih ostalih. Ne možete da izbrišete sve što ste tamo uradili. Ali sad sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da sutra pobedimo.

Jorgos Barcokas

- Ne treba potcenjivati protivnika. To je već dokazano. Sve indiferentne ekipe, bez rezultatskog pritiska, igraju slobodnije. U Crvenoj zvezdi definitivno imaju velike sposobnosti i mnogo talenata. Podrazumeva se da je to utakmica iste ozbiljnosti i istog pristupa kao i prošlonedeljna utakmica sa Partizanom. Mislim da su se svi oporavili od povreda. Teodosić se podrazumeva da ima ogromnu sposobnost kreiranja. Nedović je postigao 30 poena protiv Reala. Imaju mnogo talenta, kao i ceo tim. Pokušaćemo da nametnemo svoj način igre.

(Telegraf.rs)

Video: Ludilo na Severu na početku drugog poluvremena: Delije "zapalile" atmosferu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA