≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je trener koji će voditi Valensiju protiv Partizana: Bio u Portlandu, osvojio Evroligu za mlade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi trener koji ima dobru šansu da pokaže svoj osećaj za igru do kraja sezone

  • 0
Ćavi Albert Foto: Printscreen/Youtube

Kao grom iz vedra neba stigla je vest da Valensija menja trenera, te da je otpustila Aleksa Mumbrua i već mu našla zamenu do kraja sezone.

Iako je mnoge iznenadila informacija, verovatno je još veće iznenađenje bio težak, možda i najteži, poraz ove sezone i to od jedne od najslabijih ekipa, košarkaša Asvela razlikom od čak 29 poena.

To je čelnicima kluba upalilo crvenu lampicu, kao i činjenica da u slučaju pobede Efesa Valensija gubi svaku šansu za prolazak u dalju fazu takmičenja, pa su odlučili da naprave jedan radikalan potez i budućnost tima povere u ruke daleko neiskusnijeg trenera.

Ko menja Mumbrua?

Na mesto prvog stratega stavili su Ćavija Alberta, trenera koji ima tek 36 godina i nema previše iskustva vođenja seniorskih kategorija. Do sada je uglavnom vodio mlađe kategorije kao prvi trener, dok je u seniorskim timovima radio kao asistent ili stručni konsultant.

Sa omladincima Valensije je uspeo da dogura do finala Evroliginog "Next Generation" turnira 30. decembra 2018. godine, kada je savladao Virtus Bolonju rezultatom 82:71 i uzeo titulu. Osim toga vodio je i druga godišta mlađih timova Valensije i to je uglavnom radio veoma uspešno.

U seniorskoj košarci na najvećem nivou imao je do sada dva angažmana, bio je "tehničar" u Portland Trejlblejzersima za vreme Letnje lige. Radio je na izvlačenju video snimaka i pomagao bolje pozicioniranim trenerima, a nakon toga je dobio poziv Mumbrua na mesto asistenta u Valensiji.

Dobiće priliku na najvišem nivou košarke i za ovo kratko vreme neće moći da previše pokaže svoje znanje u postavci igre tima, pošto se to ne radi u ovom periodu godine, ali će moći da pokaže svoj osećaj za igru, da li donosi prave odluke u pravom momentu i možda na taj način da izbori, ako ne mesto prvog trenera, bar veće poštovanje i bolji status u Valensiji.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Jović otkrio šta je problem Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA