≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spremite digitron: Zbog ove kombinatorike Partizan mora da navija za Zvezdu protiv Efesa, Armani vreba Top 10

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri kluba mogu do 10. mesta...

  • 23
Kevin Panter Željko Obradović, Janis Sferopulos i Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović, MN Press / Marko Metlaš/Nebojša Paraušić, Nikola Tomić

Završeno je i 33. kolo Evrolige, a mesta u Top 10 fazi polako se zauzimaju. Porazi Fenerbahčea i Reala sa velikom pažnjom su se pratili u Srbiji, a navijači Partizana nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo.

Tako, pred poslednje kolo, 10. mesto je jedino koje je preostalo z aone koji žele nastavak takmičenja, a tri kluba nadaju se prolazu. Naime, Paritzan, Efes i Armani mogu u plej-in, a jedini koji zavisi od sbee jeste tim iz Istanbula.

Naime, Efes, koji iza sebe ima prilično turbulentnu sezonu, će se dokopati 10. mesta ako u poslednjem kolu, pred svojim navijačima, savlada Crvenz zvezdu. Naime, u slučaju pobede Efes dolazi do 17 pobeda, što je nedostižno za njegovog pratioca, ekipu Partizana.

Shodno tome, Partizanu ostaje da se nada pobedi Večitog rivala na gostovanju u Istanbulu. Crno-beli tako zavise od crveno-belih koji nemaju nikakav motiv da slave protiv tursko tima s obzirom na to da su trenutno na 16. mestu bez šanse za Top 10. Ipak, ostaje nada da će košarkaši igrati za čast i prestiž i pokušati da upišu 12. pšobedu u regularnom delu takmičenja i tako se trijumfom "oproste" od ove sezone.

Sve to, sa velikom pažnjom posmatra i Armani. Italijanski tim je u najgoroj poziciji pošto ima 15 pobeda i 18 poraza, kao i Paritzan, ali i gori međusobni skor od crno-belih. Tako, Armaniju je potrebno da Efes, ali i Partizan izgube, a oni slave protiv Makabija kako bi došli do 10. mesta.

Da podsetimo, Prema unapred određenom rasporedu, Efes će dočekati Zvezdu u četvrtak, istog dana će Makabi ugostiti Olimpiju, a Partizan Valensiju u petak.

Ostaje da se vidi da li će Evroliga uskladiti termine te tri utakmice da se zbog regularnosti igraju u isto vreme, ili će ostati na snazi ranije određeni termini.

U plej-inu će sedmoplasirani dočekati osmoplasiranog i pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati protiv drugog na kraju sezone.

Poraženi iz tog meča će biti zatim domaćin pobedniku duela između devetog i desetog, a ko tu bude najsuspešniji igraće protiv prvoplasiranog Reala u četvrtfinalu.

Termini za mečeve plej-ina su 16. i 19. april.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    5. april 2024 | 23:44

    Ne spremamo nista vise ,ovo je kraj i dosta je bilo mucenja za ovu sezonu..sad bar mogu na miru da gledam utakmice ,zivce sam pokidao

  • Др

    5. april 2024 | 23:21

    Па, ми смо невероватни!? Цео живот нам се своди на неке калкулације!

  • Луцијано

    5. april 2024 | 23:41

    NECE UCI ZBOG TVRDOGLAVOG TRENERA .PRODAJTE SMITA ANDJUSICA JARAMAZA PONITKU DOVEDITE MARINKOVICA I HAURDA AKO AVRAMOVIC HOCE DA IDE PUTUJ IGUMANE PRVO JE GUBI UTAKMICE U PRVOJ CETVRINI SA -20 A POSLE JE GUBIO U ZADNJOJ CETVRTINI -16 i sad kraj na pocetku sezone je govorio posle svakog poraza ima jos 70 utakmica rano je e sad vise nemas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA