≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je raspored pred poslednje kolo: Zvezda će "odrediti" sudbinu Partizana i pre njihovog meča

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli će u Istanbulu odrediti sudbinu brojnih timova, a jedan od njih je i Partizan

  • 14
KK Crvena Zvezda - KK Partizan, Derbi Aba liga Foto: Nikola Tomić

Poslednje kolo Evrolige nosi velika uzbuđenja za skoro sve timove, a retki su povlašćeni koji mogu mirno da gledaju situaciju znajući da imaju sigurnu poziciju bez obzira na sve. Takav luksuz ima Crvena zvezda, ali nema Partizan koji zavisi od rasporeda i svog Večitog rivala do kraja sezone.

Partizanu je za prolazak u dalju fazu takmičenja potrebno da Crvena zvezda savlada Efes, kao i da oni savladaju Valensiju. E sad, ono što bi mogla biti relativno olakšavajuća okolnost za navijače Partizana je činjenica da je po rasporedu prvi na redu meč Zvezde, pa će crno-beli u slučaju poraza crveno-belih moći mirno, bez tenzija da se oproste sa sezonom Evrolige. Sa druge, strane u slučaju pobede Zvezde, znaće se šta je cilj i nema sumnje da će dati sve od sebe da atmosferu naprave najvatrenijom mogućnom.

Crvena zvezda će svoj meč protiv Anadolu Efesa odigrati četvrtka sledeće nedelje, 11. aprila od 19:30 časova, a meč će se igrati u Istanbulu, gde crveno-beli istorijski nemaju dobar rezultat. Dan nakon tog meča Partizan će protiv Valensije izaći na teren pred svoje navijače u "Beogradskoj areni" od 20:30 časova.

Zvezda je trenutno na 16. mestu na tabeli sa skorom 11 pobeda i 22 poraza, dok je Partizan 11. sa 15 pobeda i 18 poraza, koliko ima i Olimpija Milano. Pobedu više ima Efes, a Baskonija je pobedom protiv Reala izbegla ispadanje iz trke za plej-in. Valensija je iz iste trke ispala pobedom Efesa nad Fenerom, a u nepovoljnoj je poziciji nakon smene trenera i povrede plejmejkera tima Kevina Pangosa.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: "Posebno veče za klub, 50 godina od evropske titule, bitna lekcija mlađim navijačima"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    6. april 2024 | 10:54

    Ajde da spustimo košarkašku loptu na centar i mirno sednemo na trebine pa bez pritisaka odgledamo završnicu i finale fajnal-fora. Ruku na srce i pored dobre volje i kao navijač Partizana unazad četiri utakmice pomirio sam se sa tim da moj klub neće biti među deset. Pa i ne zaslužuje. Ako gubiš kod kuće utakmice i to od direktnih konkurenata a pogotovu kada od +16 na kraju treće četvrtine a onda izgubiš sa -6 i u njoj osvojiše za 10 minuta 8 poena ........... Svaka čast Crvenoj Zvezdi, ali ona nije u stanju da pobedi u Istanbulu a i nema nekog takmičarskog interesa sem da igra za sebe i svoju čast. EFES je deseta ekipa i učiniće svom snagom da pobedi Zvezdu. U toj borbi sve će biti u igri. Fanatična igra, pritisci publike i trenera na sudije do i ekcesnih situacija. Ni Partizan nisam siguran da je u stanju pobediti Valensiju. Gubio je i od slabijih kada je morao pobediti. I sada mora pobediti ako Zvezda pobedi u Istanbulu a igra pre Partizana. Sve je moguće, ali pre mrka kapa. Pa opet... sretno Zvezdo a i tebi Partizane da zajedno pobedimo!!!

  • 534

    6. april 2024 | 09:41

    Zvezdi najviše odgovara da Partizan ide u play in. Što više utakmica, više i umora i povreda.

  • Tranzicionista

    6. april 2024 | 09:53

    Jasno je da su Turci odigrali za Turke, da su Španci odigrali za Špance, naravno, sve uz malo "neizvjesnosti". Kada Srbi treba da odigraju za Srbe, e tu nastaje haos, koliko li nas nosi gene tih istih Turaka i Maura. Elem, nebitno ovo za Srbe, pa Hrvati bi poginuli za Hrvate, itd., itd., a možda da i Partizan i CZ uzmu malo keša od Efesa, ili prije CZ od Milana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA