≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čović: "Iskreno se borim za naša dva kluba u Evroligi, smatram da je Obradović jedan od najboljih u Evropi"

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik crveno-belih odgovarao je na pitanja gledalaca na K1 televiziji

  • 22
Nebojša Čović Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović večeras je gostovao u emisiji "Indirektno" na TV K1, gde je pričao o vrlo važnim temama vezanim za sam klub.

Između ostalog, predsednik crveno-belih je otkrio i to da se zalaže da naša dva najveća kluba Crvena zvezda i Partizan igraju Evroligi. Takođe, istakao je uspehe koje su ostvarili crveno-beli.

- Prvo da jednu stvar raščistimo. Ne treba da nasedamo na priču iz drugih sredina da je važna Evropa, a da nije ništa drugo važno. Osvojili smo 23 trofeja, i ABA liga je evropsko takmičenje. Nismo ekipa za potcenjivanje u Evroligi, nema koga nismo pobedili. Mi odemo tako izgubimo od Asvela, pa u Milanu dobijemo Armani. Naša je želja da napravimo konfiguraciju tima koja može da bude konkurentna. Videćemo kako će trener Sferopulos skautirati ekipu. ABA liga obezbeđuje kontinuitet igranja u Evroligi. Nama je važna i domaća liga, neverovatno je da neko ne igra ligu dve godine, a dobija pare od države. Ne možete tako da nipodaštavate, a da nemate nikakvu sankciju. Nama je važan i Kup. I na kraju šta ste uradili u Evroligi? Na kraju se samo broje trofeji. Ne živi se od minulog rada.

O borbi za to da dva kluba igraju u Evroligi...

- Ja se iskreno borim. Ne možete od mene čuti da jedno pričam javno, a drugo da radim. Ja se borim da imamo dva kluba. Pošto svi pričaju da smo prljavi Balkanci, Grčka hipotetički da ima jednog predstavnika, Turska... Šta bi se događalo tamo na utakmicama. Oni imaju taj mir. To tako funkcioniše, a mi se borimo da imamo dva predstavnika, jer to zaslužuju i Zvezda i Partizan. Naša prosečna gledanost je veča od 17.300 ljudi po utakmici. Prihod od sezonskih karata će biti preko 6 miliona evra. Polovina je svih troškova od ulaznica, a nismo išli da cene budu veće. Zvezda će ići na to da ima jezgro domaćih igrača. To smo radili godinama unazad.

Potom, Čović je istakao i da ceni rad trenera Partizana Željka Obradovića.

- Ja mjislim da je Željko Obradović jedan od najboljih trenera u Evropi. Mi smo dugo sarađivali. I kada sam bio u gradu i kada je trebalo da otputujem u Istanbul na finale Kupa šampiona. Napravili su odličan rezultat. Imenovali smo i Željka posle Dudinog povlačenja. Tako smo i potišli u čuvenu Atlantu gde smo odigrali čuveno finale, sa čuvenim drim timom. Kod nas je, kada izgubi od Partizana ili Zvezde ono da si najgori, ruše te, smenjuju.... Ja to razumem. Navijači imaju pravo da se tako ponašaju, ali nemaju kompetencije.

Čović je sa puno poštovanja govorio i o nekadašnjem treneru crveno-belih Dušku Ivanoviću.

- Duško Ivanović je izvanredan čovek. Jedan od trenera koji su bili kod nas sa najvećim stepenom obrazovanja. Završio je prava. Možete da pričate sa njim o bilo čemu. Mi smo procenili da bi bio rizik nastaviti prvenstvo sa njim, ne u Evroligi, nego u ABA ligi. Ne zaboravite, on je na Kupu bio isključen, pa je meč vodio Španac. On je imao 17 pobeda prošle sezone, ali on je trener koji dođe i napravi renesansu, a posle se nešto dogodi. To je trener koji jako dobro radi i puno traži. Vi sada nemate prostora za treninge. Mora da se oseti neki šmek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molim

    8. april 2024 | 21:41

    Moje grobare molim I kumim da ne komentarisu ovoga coveka vec da ga ignorisu. Neka prica I laze sta mu je volja.

  • 007👉🗯

    8. april 2024 | 21:51

    DULETA VUJOSEVICA AKO SE SECAS SKORO PA MOLIO DA IZADJETE I ABA LIGE da se okrenemo samo domacoj a dule koji je svo vreme bio protiv aba lige i koji se borio za dva kluba u EVROLIGI znaci partizan licenca i sampion da ide kao drugi predstavnik i o tome imaju i dokazi partizan je u pocetku dobijao na 3god al su se iz partizana trudili da dobijemo 5 ili 10 u tom momentu ti i ekipa nastupate i partizan se ucenjuje da mora da igra aba ako hoce evroligu ...unistene 4 evroligaska mesta zbog aba lige projekat gl i odg isti onaj koji je unistio kkcz....a da dule ti je odgovorio da je aba potrebna klubovima na balkanu exyu 😉🫡........BEZ IKOG DA VREDJAM ....

  • Slobo

    8. april 2024 | 22:57

    Sva tvoja iskrrenost staje u dve reci,,unisti Partizan,,!Sve ostalo je cisto licemerje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA