≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Debakl Zvezde u Istanbulu ostaće upamćen u istoriji Evrolige: Samo jedan klub iz regiona je doživeo težu bruku

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli su se svojski potrudili da obore negativan rekord

  • 8
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Olimpijakos Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su dežak debakl u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige i na neslavan način je završila evropsku priču za ovu godinu na 16. mestu sa učinkom od 11 pobeda i 23 poraza.

Debakl protiv Efesa bio je pravi prikaz očajne sezone koju su crveno-beli imali u Evroligi. Od hrabre najave da se napada Fajnal for na početku sezone, priča da je ovo najjača Zvezda u istoriji, dobili smo Zvezdu koja ulazi u istoriju, ali na neslavan način.

Naime, poraz Zvezde od Efesa je najteži u istoriji crveno-belih u Evroligi, pošto je razlika bila 45 poena, čime je nadmašen prethodni negativan rekord protiv Himkija 2015. kada je razlika bila 38 poena razlike. Takođe, ono zbog čega će navijačima Zvezde biti dodatno sramota, jeste i podatak da je ovo drugi najteži poraz neke ekipe iz regiona u Evroligi.

Neslavan rekord od najubedljivijeg poraza drži ekipa Budućnosti, koja je 13. februara 2002. godine poražena od Montepaskija iz Sijene sa 63 razlike (112:49).

Efes je sada slavio protiv Zvezde sa 100:55, pa će i ova utakmica ostati upamćena u knjigama rekorda Evrolige kao meč sa jednom od najvećih razlika.

Podsetimo, ovim porazom je Zvezda ugasila i poslednju nadu igračima Partizana da mogu da se domognu Top 10, jer je Efes sada nedostižan za crno-bele, koji će se od Evrolige oprostiti u petak od 20.30 u Areni.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić odgovorio na pitanje da li će igrati u Zvezdi naredne sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poniženi

    12. april 2024 | 12:21

    Kao da su igrali protiv Denvera.

  • JS

    12. april 2024 | 12:50

    To je zbog onog: "Da komšiji crkne krava". Šta reći, a ne osuditi.

  • da li je SRAMOTNO

    12. april 2024 | 16:35

    da namerno izgubiš sa fenerbahčeom od lošije darušafake i ne dozvoliš zvezdi da uđe u plejof. ili možda da zahtevaš zabranu igranja od tri meseca za kampaca. ooo da možda je optuživanje zvezde političara i crkve ... za debakl oko mirotića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA