≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Partizan – Valensija: Rezultatski značaj ne postoji, Obradović neće računati na bitnog igrača

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel 34. kola Evrolige je i oproštaj za oba tima od elitnog takmičenja

  • 59
KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press, Wikipedia

Košarkaši Partizana u petak spuštaju zavesu na svoju sezonu u Evroligi utakmicom protiv Valensije. Pre samo nekoliko kola delovalo je da će se ova dva tima boriti za deseto mesto do samog kraja, ali je sada situacija skroz drugačija.

Trijumf Anadolu Efesa protiv Crvene zvezde 100:55 zapečatio je sudbinu crno-belih u četvrtak, pa će ovaj meč poslužiti kao priprema za plej-of ABA lige. Ni rival nije u boljoj poziciji pošto je u prošlom kolu ostao bez prilike da se bori za plej-in.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Partizan - Valensija igra se u "Štark Areni" sa početkom u 20:30 uz direktan prenos na TV Sport klub 1. Tekstualni prenos možete ispratiti na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija na utakmici biće Fernando Roča iz Portugalije, a pomagaće mu Slovenac Milan Nedović i Litvanac Gitis Vilijus.

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Niti jedni niti drugi nisu bili ni bleda senka timova iz prvog dela sezone, što se posebno odnosi na crno-bele od kojih se mnogo očekivalo. Ono što je ipaohrabrujuće jeste učinak od četiri pobede na poslednih pet duela u svim takmičenjima, ali samo jedna u Evroligi protiv Albe prošle nedelje.

Porazom od Olimpijakosa pre dve nedelje faktički je plej-in stavljen van domašaja, ali je bitno biti spreman za četvrtfinale ABA lige i duel sa Igokeom.

Partizan bi pobedom završio na jedanaestom mestu, ali čak i u slučaju poraza razlikom manjom od pet poena to će destiti, što zaista i nije neka velika uteha.

Valensija je tokom vikenda odigrala sjajno u ACB ligi protiv Baskonije (111:101) međutim u elitnom takmičenju upisana su tri poraza zaredom. Predvodiće ih i novi trener Ćavi Albert posle smene Aleksa Mumbrua.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Biće ovo šesti duel dve ekipe u ovom veku i zanimljivo da su crno-beli slavili samo u meču odigranom ove sezone. U Španiji je bilo 72:67 uz sjajnu defanzivnu predstavu, ali i po 14 poena Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija, dok je 13 uz 9 skokova imao Kevin Panter.

Prošle godine u Evroligi oba puta dobijala je Valensija u tesnim duelima (89:81 i 100:96 posle produžetka), dok su dva tima igrala i u Evrokupu 2018. i dva puta je bilo po osam razlike za Špance.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Željko Obradović je otkrio da neće moći da računa na povređenog Pi Džej Doužera, koji će probati da se oporavi za prvi okršaj sa Igokeom.

Više problema ima protivnik, jer neće biti Demijena Inglisa, Stefana Jovića, Kevina Pengosa i Bubakara Turea.

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

Šta kažu kladionice?

Veliki favorit prema mišljenju bukmejkera je Partizan, na čiju pobedu u kladionici Mozzart u ponudi imate kvotu 1.19. Trijumf Valensije se vrednuje kvotom 4.40.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Igramo meč pred našim navijačima, da im se još jednom zahvalimo na neverovatnoj atmosferi koju su svi prepoznali. Valensija je promenila trenera, odigrali su izvanredno u španskoj ligi, pobedili su Baskoniju lako, igračima je očigledno prijala ta promena, ne sumnjam da će imati veliki motiv da odigraju dobro i ovde. Znamo sve o njima, imaju kvalitet, igraju veoma agresivno, bilo nam je jasno da tamo moramo da igramo agresivno, nadam se da ćemo i ovoga puta.

Ćavi Albert:

- Iako je pred nama poslednji duel u ovosezonskoj Evroligi, koji igramo bez pritiska rezultata, ono što sam rekao igračima posle pobede nad Baskonijom, to je da je ova utakmica važna. Moramo da nastavimo da gradimo identitet, kakav želimo da imamo na kraju sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Željka Obradovića dali će navijati za Zvezdu protiv Efesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grpbari

    12. april 2024 | 14:03

    Da podržimo večeras našeg Želimira koji nije ništa nije uzeo od trofeja ni ove sezone.

  • Van Helsing

    12. april 2024 | 13:40

    A jel' im ovo utakmica sezone ? Pitam za tetku iz Laktasa, dosla bi posto je bila na svakoj od 15 utakmica sezone koje su imali do sada.

  • Zeljko

    12. april 2024 | 12:11

    Veceras moze da se gleda bez nerviranja uz obaranja rekorda u areni od 30000 🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA