≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Pobeda Partizana za kraj: Crno-beli na krilima "zaboravljenog" Smita i nestvarnog Nanelija srušili Valensiju

L. I.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dobra partija Obradovićevih izabranika...

  • 69
KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana pobedom su se oprostili od ovogodišnjeg izdanja Evrolige, pošto su na domaćem terenu savladali špansku Valensiju rezultatom 79:66.

Izabranici Željka Obradovića su pre ovog duela ostali bez šansi za prolaz dalje, ali su i pored toga odigrali maksimalno angažovano i zasluženo slavili.

Crno-beli su bolje otvorili meč, pa su poenima Nanelija Avramovića i Ledeja stigli do uvodnih 8:2. Ipak, "slepi miševi" se nisu predavali, a nakon toga na krilima Harpera i Rojversa prave seriju 8:0, posle koje Željko Obradović traži minut predaha za svoj tim.

Do kraja četvrtine španski sastav je uvećao svoju prednost, pa se na odmor otišlo rezultatom 21:15 u korist gostiju.

Drugi kvartal protekao je u znaku Kevina Pantera i Džejlina Smita. Valensija je povela rezultatom 29:24, ali je usledila serija Partizana od 9:0 koju je režirao pomenuti dvojac.

"Slepi miševi" su do odlaska na odmor istopili prednost Partizana i stekli dva poena viška pred nastavak susreta, a na semaforu je stajalo 37:35.

Ipak, već na samom startu drugog dela igre Partizan poenima Kabokla i Smita pravi seriju 5:0, dok je Valensija rano ušla u problem sa faulovima i izašla iz bonusa.

Očekivalo se da će Partizan dodatno uvećati prednost, ali kao i mnogo puta ove sezone usledio je neshvatljiv pad u igri, a Španci su posle trojke Odželejea poveli sa 49:48. Nakon toga se pojavio Džejms Naneli i sa svojih 7 vezanih poena odveo Partizan na velikih +6 (56:50), i to na minut pre isteka deonice.

KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

Kako je završio treći, tako je igrao i u četvrtom kvartalu. Već na samom startu poslednje deonice Naneli se zaleteo na zakucavanje ali ga je Dejvis zaustavio faulom. Amerikanac je uspeo da pogodi oba penala, da bi podjednako dobar bio i u defanzivi, a pri rezultatu 62:54 za crno-bele postigao je trojku posle koje je njegov tim imao dvocifrenu prednost.

Što se košgeterskog učinka tiče pored Nanelija koji je meč završio sa 19 poena, istakao se i Džejlin Smit sa 12 poena, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Odželeje sa 17 koševa.

Crno-beli su takmičenje u Evroligi završili na 11. poziciji sa skorom od 16 trijumfa i 18 neuspeha.

PARTIZAN - VALENSIJA 77:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14)

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

10. minut - 79:66 - Kraj meča.

8. minut - 75:64 - Tačku na meč stavlja Džejlin Smit koji je pogodio svoju četvrtu trojku večeras.

5. minut - 69:64 - Poentira još jednom Ponitka u kontri.

4. minut - 67:59 - Pogađa Ponitka, ali je nakon toga usledila serija Valensije posle koje Željko Obradović traži tajm-aut.

2. minut - 65:54 - Siguran je i Ponitka sa linije penala. Naneli vodi Partizan ka pobedi. Nezaustavljiv je večeras Amerikanac, a novom trojkom donosi crno-belima +11.

1. minut - 60:54 - Pokušao je Naneli da zakuca, ali je Dejvis napravio faul i poslao ga na liniju penala. Siguran je Amerikanac oba puta. Iskupio se Dejvis za faul i uspeva da poentira pored Kaminskog

Treća četvrtina

10. minut - 58:52 - Naneli uliva sigurnost saigračima! Bek crno-belih pogađa flouter i vodi svoj tim na +6. Odželej postiže nove poene, i smanjuje zaostatak. Ponovo Džejms Naneli! Ovoa puta bio je brži od sirene i vodi Partizan na komotniju razliku.

8. minut - 54:50 - Trojka i za Partizana pogodio ju je Džejms Naneli. Amerikanac u narednom napadu postiže i nove poene sa linije za slobodna bacanja pošto ga je faulirao Odželeje.

KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

7. minut - 48:49 - Posle promađenog zicera Kabokla, Odželeje je surovo kaznio crno-bele pošto je pogodio trojku

6. minut - 48:46 - Naneli poentira sa poludistance posle izgrađene akcije.

5. minut - 46:46 - Pogađa Lopez Alostregi, Ledej promašuje čisto polaganje, a Pradilja donosi izjednačenje.

4. minut - 46:42 - Pogađa trojku Džastin Anderson, a Kaboklo postiže svoje nove poene.

3. minut - 44:39 - Prvi koš Valensije u drugom poluvremenu, pone bečeži Džons. Na drugoj strani Kaboklo poentira.

2. minut - 42:37 - Koristi Smit lošu komunikaciju u odbrani Valensije i postiže svoju treću trojku. Fauliran je Panter, a nakon toga uspeva da pogodi oba penala.

1. minut - 37:37 - Odlično se pozicionirao Bruno Kaboklo i pogodio za izjednačenje.

Druga četvrtina

10. minut - 35:37 - Gubi Partizan loptu, a u kontri poene beleži Dejvis.

8. minut - 35:33 - Harper smanjuje prednost crno-belih sa linije penala. Kaboklo pravi faul u narednom napadu, a Semi Odželeje dodatno smanjuje prednost Partizana. Reaguje tajm-autom Željko Obradović.

7. minut - 35:29 - Novi poeni Pantera, tajm-aut za Valensiju. Dobra odbrana Pantera posle čega Aleksa Avramović postiže poene,

6. minut - 31:29 - Odličan napad Partizana, a drugu trojku postiže Džejlin Smit. Ponovo vodi Partizan, Kevin Panter briljira.

KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

5. minut - 26:29 - Nesportski faul Ponitke posle čega Puerto postiže poene sa linije za slobodna bacanja. Precizan je Kevin Panter sa poludistance.

4. minut - 24:25 - Pravi Džons prednost i lagano poentira iz reketa. Panter igra odlično u ovim trenucima, pogađa sa distance i smanjuje prednost gostiju.

2. minut - 22:23 - Minijatura Alekse Avramovića. Odlično je prošao do obruča plej Partizana i lagano poentirao, što je nateralo trenera Valensije da zatraži tajm-aut. Pogađaju "slepi miševi" posle ofanzivnog skoka, a u narednom napadu Partizana fauliran je Panter koji pogađa oba slobodna bacanja.

1. minut - 18:21 - Izgrađen napad Partizana koji poenima kruniše Džejlin Smit.

Prva četvrtina

10. minut - 15:21 - Gubi loptu Zek Ledej, a lake poene u kontri beleži Viktor Klever.

9. minut - 15:19 - Semi Odželej pogađa uz faul Zeka Ledeja, a siguran je i sa linije penala. Harper rešava kontru Valensije za +4.

8. minut - 15:14 - Nove poene beleži Semi Odželeje. Prvi tajm-aut na meču zatražio je trener Partizana Željko Obradović. Pogađa Zek Ledej trojku uz mnogo sreće

KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

7. minut - 12:12 - Odželeje lako zakucava, a na drugoj strani Anđušić je fauliran pa će na liniju za slobodna bacanja. Bek crno-belih pogađa jedno slobodno bacanje. Laki poeni Ponitke posle promašaja Nanelija.

6. minut - 9:10 - Rojvers poentira posle ofanzivnog skoka. Serija Valensije 8:0. Frenk Kaminski je polovičan sa linije za slobodna bacanja

5. minut - 8:8 - Lako je "promešao" odbranu Partizana Harper i lagno poentirao. Pogađa Klever prvu trojku za svoj tim i rezultat je izjednačen.

4. minut - 8:3 - Asistencija Anđuđića i lako zakucavanje Avramovića. Rojvers je fauliran i imaće dva penala. Polovičan je sa linije za slobodna bacanja košarkaš Valensije

3. minut - 6:2 - Ne pogađa Alostregi kontra rukom, ne pogađa ni Kaminski na drugoj strani. Odbranio se Partizan, ali Ledej u narednom napadu ne uspeva da pogodi sa svoje pozicije.

2. minut - 6:2 - Izuzetan napad Partizana ne kruniše Ledej pošto je promašio šut van linije 6,75. Prve poene za Valensiju postiže Nejt Rojvers. Fauliran je Ledej i uspeva da pogodi oba puta sa penala.

1. minut - 4:0 - Prvi napad na meču imala je ekipa Valensije, međutim Pradilja pravi faul u napadu. Odličan napad Partizana, Kaminski je asistirao Naneliju koji lagano poentira. Još jednom lako poentira Partizan preko Avramovića.

KK Partizan - KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

PRE MEČA

Trijumf Anadolu Efesa protiv Crvene zvezde zapečatio je sudbinu crno-belih, koji će probati da budu makar što bolje plasirani pred izazove koji ih očekuju u ABA ligi.

U prvom delu sezone crno-beli su savladali španski tim 72:67 na krilima Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera.

Podsećanja radi i Valensija je izgubila svoje šanse za plasman dalje, a trenutno su na skoru 14-19.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cast jsd-a

    12. april 2024 | 19:42

    i za grb koji predstavlja 6 bivsih republika nepostojece drzave sfrj

  • Nesa

    12. april 2024 | 22:26

    E ovako se odigra casno zadnja utakmica.A ne ko Zvezda.Koja nikada nece biti,sta je Partizan u kosarci.

  • Kk..🏀🏀🏀

    12. april 2024 | 22:24

    Bravo momci časno se igrali bice bolje sledece godine..💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA