Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako izgleda tabela Evrolige na kraju regularnog dela sezone

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato nam je na kom mestu će biti Partizan i Zvezda, ali evo gde se nalaze ostali

  • 11
Evroliga tabela KK Crvena zvezda  KK Partizan Foto-kolaž: Mileta Mirčetić, Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia, euroleague

Nakon završenog poslednjeg 34. kola Evrolige poznato je i kakav je plasman svih timova na kraju regularnog dela sezone, ko je lider, a ko se pojavio iz senke.

Košarkaškim ljubiteljima iz Srbije je već poznato kako su crno-beli zauzeli 11. mesto na tabeli, dok su crveno-beli odavno plasirani na 16. mestu i odatle već neko vreme ne mrdaju.

Ipak, ako pogledamo ostatak tabele imamo i šta da vidimo. Na kraju regularnog dela sezone, apsolutni lider je ekipa Real Madrida sa 27 pobeda i sedam poraza. Drugo mesto zauzima Panatinaikos sa 23 pobede i 11 poraza, pa oni predstavljaju i najveće iznenađenje ove sezone.

Monako je treći i ima prednost domaćeg terena sa skorom isti kao Panata, dok četvrto mesto ima Barsa sa isto pobeda kao Olimpijakos, ali lošijim međusobnim skorom. Oba tima imaju skor od 22 pobede i 12 poraza.

Šesti je Fenerbahče sa skorom 20-14 i oni su poslednji tim koji je ostvario plasman u plej-of fazu takmičenja.

Timovi koji su se plasirali u plej-in su Makabi (20-14), Baskonija (18-16), Anadolu Efes (17-17), kao i Virtus Bolonja (17-17).

Partizan je prvi tim ispod crte (16-18), potom je Olimpija Milano (15-19), Valensija (14-20), Žalgiris (14-20), Crvena zvezda (11-23), Asvel (9-25) i poslednjeplasirana Alba (5-29).

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo posle Valensije: Evo šta je rekao košarkaš Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    13. april 2024 | 10:46

    Izgleda tako da partizan ima 10 pobeda vise u dve sezone. Dolaskom Zeljka Obradovica klub je opet slavan u Evropi, uveo nas je u EL gde su grobari pokazali da su najbolji navijaci na svetu. Uzeo je trofej ABA lige i prekinuo dogogodisnje mesetarenje covica. Klub je zahvaljujuci navijacima opet finansijski stabilniji, nema novca kao u izobilju sto ima zvezda pa da se dovode vrhunska i jaka imena ali dovoljno da se lepo prezentujemo u EL. Partizan sampion

  • Žarkov Dragan

    13. april 2024 | 11:49

    Mnogo je bitno dali si 11 ili 16 u Evroligi ispod crte si ovako i onako.Ali njima je i to prilika da nekoga napadaju jel lakše je tako nego sebe kriviti.

  • Opa

    13. april 2024 | 10:58

    Zamera se zvezdi,a niko ne vidi problem u sebi ili sto je fener pustio efesa,ili real baskoniju e to smo mi Srbi,zameramo svojim a druge cenimo...cist rimer i sinoc al nema veze sve gori smo narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA