Vreme čitanja: oko 1 min.

Mijatović tri dana posle Zvezde i +45: "Nisam to očekivao i taj osećaj je divan"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je ovo jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji Evrolige, a posebnu čar nosi to što je imala izuzetnog rezultatskog značaja

  • 7
Tomislav Mijatović Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Dugogodišnji pomoćni trener Tomislav Mijatović preuzeo je vođenje tima Efes, što je označilo preporod ekipe iz Istanbula, posebno u Evroligi.

Nakon gotovo otpisane sezone, Efes je uspeo da se kvalifikuje za plej-in fazu Evrolige, a potvrdu tog uspeha ostvario je ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom rezultatom 100:55.

- Nisam to očekivao, stvarno nisam. I taj je osećaj je baš onako, lep osećaj, ne znam šta bih rekao. To su moji ljudi, zajedno smo mnogo godina i taj osećaj je divan. Ali, ja ću opet reći da su tu važni igrači, jer momci su sve ovo napravili i ljudi to prepoznaju, samo su nas nagradili za seriju pozitivnih rezultata - rekao je Mijatović.

Nakon meča, u svlačionici, Mijatović je bio impresioniran energijom i odlučnošću igrača da nastave napredak.

- Video sam oči igrača u svlačionici nakon pobede, taj pogled je otkrivao kako je ovo bilo OK, ali u tom pogledu se jasno videlo i ono, 'idemo dalje'. E, to je ono što me veseli. Daj Bože i sportske sreće, pa stepenicu po stepenicu. Kad bih morao birati bilo koju ekipu i nas, uvek bih odabrao Efes. Tu su momci koji su se dokazali i koji se žele i dalje dokazivati. U Evroligi nema laganih protivnika, ali moja odluka u bilo kojem izboru bio bi samo Efes. Verujem u ove momke, ne zato što su moji ili naši, nego zato što su se spremni dokazivati iz dana u dan i zato što znam što je to što imamo unutra, između nas. I zaista mislim da mi možemo igrati protiv svih ako smo zdravi i u ovakvom ritmu - zaključio je Mijatović.

(Telegraf.rs)

Video: Lazić pred početak ABA plej-ofa: "Zahvalio sam se Bolomboju, da se iskupimo za meč protiv Efesa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    14. april 2024 | 17:58

    A jesu razvalili konzerve, svaka im cast! Uvek sam govorio da tu kosarke nikada nije bilo niti ce je biti. U ABA ih gura sistem, preko sudija, inace blage veze nemaju, a 6 miliona evra dobivaju od drzave vise od Partizana.

  • majda

    14. april 2024 | 16:51

    Hvala vam od srca sto ste zgazili tirance..ostaje zal sto nije barem jos 30 koseva vise..to je realnost za ovaj mali nebitan klub iz tirane sa radnom dozvolom usrbiji.

  • Realnost

    14. april 2024 | 16:40

    Taj osecaj ce da ima i cedevita, nece ni stici na zalost do finala ABA lige. A onda ide i smena cokija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA