Vreme čitanja: oko 2 min.

Teška ispovest Matijasa Lesora: "Bio sam loš dečak, na pogrešnom putu... Ovaj čovek mi je spasio život!"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Francuz se dotakao svojih košarkaških početaka

  • 6
Matijas Lesor Foto: Marko Jovanović

Kada je stigao u Partizan, Matijas Lesor nije bio ni približno na nivou na kom je sad. Reklo bi se da su upravo crno-beli uspeli da ga izvuku na pravi put, da od njega stvore jednog od najboljih centara u Evroligi, ali, Francuz je otkrio da ga je samo jedan čovek spasio.

Tokom gostovanja u podkastu kod Čime Monekea iz Baskonije, Matijas Lesor se dotakao brojnih tema, pričao je o Janisu Sferopulosu, Željku Obradoviću, tome kako je postao Grobar, ali je otkrio i jednu svoju pomalo i bolnu ispovest.

On je pričao o svom putu do ovoga što je danas - jedan od najboljih centara u Evropi.

- Sezona u Monaku... Došao sam iz Bajerna, imao sam malu ulogu, bio sam u timu koji gubi. Frustrirujuća sezona. Sve je bilo pogrešno, nisam voleo grad, okruženje... - započeo je svoju priču Lesor, pa je nastavio.

- Bio sam pobednik koji gubi. Došao je kovid. Kada sam došao u Monako, vratio sam se u Evrokup, nazad u Francusku. Imao sam misiju da vratim svoje ime na mapu.

Ispostavio se to i kao dobar potez, pošto se Lesor nakon Monaka vratio u Evroligu, prvo je potpisao za Makabi, a onda i za Partizan. Međutim, kada je upitan od Monekea o košarkaškim počecima, Lesor je istakao svog trenera sa Martinika.

- Bio sam loš dečko, više-manje. Spasio me je moj tadašnji trener. Trenirao sam sa timom, rekao mi je da treniram sa njima, da nisam loše dete, ali da mi je potrebno to da u sledeća tri meseca učim i popravim ocene. Za uzvrat obećao mi je da će me poslati u košarkašku školu. To je i uradio. Spasio mi je život, samo Bog zna šta bih postao, jer sam bio na pogršenom putu u tom periodu života. To je priča mog života. Dao mi je šansu, verovao i računao na mene kada niko nije. Nisam mogao da ga izneverim. Još uvek sam u kontaktu sa njim - otkrio je Lesor.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor poručio Panteru da ga mrzi! Kapiten Partizana davao izjavu, kada je naišao bivši saigrač

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    16. april 2024 | 08:20

    Sada si bas vaspitan i pametan??? Elementarna nekultura, neobuzdano ponasanje, primer sa ulice,kakav ne treba biti. To sto mu se smeju kao u cirkusu je strasno.

  • Hromi Daba

    16. april 2024 | 08:34

    Na'raniš kuče i ono te ujede.

  • Nekad loš dečak...

    16. april 2024 | 11:21

    sad loš čovek. Ništa se nije promenilo,nažalost ! Primer nevaspitanja,nekulture,bahatosti...provokator i licemer ! Uostalom, čim je on idol franjevcima onda je sve jasno ...sličan se sličnom raduje. Hvala Bogu što nismo isti !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA