≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nemojte se ljutiti...": Partizan obeležio godišnjicu najvećeg uspeha u istoriji srpske klupske košarke

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su tada postali prvaci Evrope...

  • 13
KK Partizan 1992 Foto MN Press

Na današnji dan pre 32 godine košarkaši Partizana postali su prvaci Evrope, pošto su u finalu Fajnal fora u Istanbulu pobedili španski Huventud rezultatom 71:70, i to legendarnog trojkom Aleksandra Saše Đorđevića u poslednjim sekundama meča.

Ekipa Partizana je tada uspela da se popne na krov Evrope, a do njega ih je vodio Željko Obradović, koji je tada imao 31 godinu, te mu je ovo bio prvi trofej Evrolige, da bi nakon toga uspeo da dođe do još osam novih.

Kada je reč o Partizanu, oni su te godine imali ubedljivo najmlađi tim, a predvodili su ih upravo Sale Đorđević i Predrag Danilović, dok je prosek godina iznosio 21.7.

U timu pored njih dvojice su bili i Nikola Lončar, Igor Mihajlovski, Zoran Stevanović, Igor Perović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić.

Partizan je ovde pre finala, slavio protiv italijanskog Filipsa u polufinalu rezultatom 82:75.

Košarkaški klub Partizan se podsetio ovoga i to na čuveni način, pošto su ostavili samo komentar koji je ostavio i komentator te utakmice protiv Huventuda.

- Nemojte se ljutiti zato što sam zaćutao na trenutak - rekao je tada Dragan Nikitović, koji je zaćutao baš kada je Sale Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    16. april 2024 | 11:12

    Svaka čast,navijač sam CZ ali to je bio uspeh.

  • Nemojte se ljutiti...

    16. april 2024 | 11:36

    Najveci uspeh u istoriji "SRPSKE" klupske kosarke.Toliko za one iz komunisticke petokrake koji naglasavsju da je Parizan hrvatski i jugoslov3nski a oni internet pimgvejci.

  • нибрС

    16. april 2024 | 11:08

    Да волим црнобеле...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA