≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Efes zgazio Zvezdu sa 45 razlike, "izbacio" Partizan, pa doživeo šokantan debakl u Istanbulu: Virtus ide dalje

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hladan tuš za Turke...

  • 4
Shane Larkin Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaši Efesa, posle odličnih igara u završnici regularnog dela Evrolige, doživeli su iznenađujući poraz od Virtusa iz Bolonje u meču plej-ina odigranom u Istanbulu. 

Ovaj trijumf za Italijane znači nastavak sna o plej-ofu, pošto će se u borbi za 8. mesto sastati sa Baskonijom, koja je poražena od Makabija. Sa druge strane, Efes je završio ovogodišnje takmičenje u Evroligi.

Od samog početka meča sve je odlično krenulo po tim iz Istanbula. Odmah se razigrao Klajburn i vezao pet pogođenih trojki. Ali, uz sebe nije imao Larkina, koji je na ovakvim mečevima umeo da poenima nosi tim. Do poluvremena, Efes je imao vođstvo, 36:35, ali je Virtus konstantno održavao rezultatski priključak.

Tako je bilo do treće deonice, kada Italijani preuzimaju vođsttvo. Na samo dva minuta do kraja, posle nekoliko vezanih promašaja, izabranici Luke Bankija dolaze do 64:58. Larkin sa bacanja smanjuje rezultat i vraća svoj tim na -4, a onda i osvaja loptu. Posle novog faula na Larkinu, bilo je -3, a onda je na 20 sekundi do kraja Ife Lundberg postigao trojku i rešio meč.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toko Šengelija sa 13 poena, a pratili su ga Lundberg i Abas sa po 12. U poraženom Efesu, Klajburn je ubacio 22 poena, a Larkin 16.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necastivi

    16. april 2024 | 22:12

    Sve se placa , sve se vraća…pustio real, pustio fener, sad će baskonija aut, pa fener, a zao mi je ako i real ne ispadne, teško ali navijam

  • ccc

    16. april 2024 | 22:04

    Karma je cudo. Efes izgubio od tima koji ima 8 poraza u nizu i to na domacem terenu i ispao..Nema veze, bitno je da su razbili CZ sa 45 razlike..

  • Dugi

    16. april 2024 | 22:08

    MASHALLAH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA