Vreme čitanja: oko 1 min.

Loše vesti iz Evrolige za večite: "Partizan, Zvezda, Valensija... Neko će morati da 'izvisi', odlučićemo"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će Beograđani biti ti?

  • 61
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Približava se kraj ABA lige, četiri ekipe su ostale u takmičenju, Zvezda i Mega u jednom polufinalu, Partizan i Budućnost u drugom, a pravo je pitanje - ko će biti šampion i ko će igrati u Evroligi iduće sezone?

Zvezda i Partizan su ove, ali i prethodne godine učestvovali u Evroligi, a za sledeću postoji i bojazan da to neće biti slučaj, iako svi signali od Evorlige kazuju drugačije.

Iako se činilo da je izvesna priča da će i Zvezda i Partizan biti u Evroligi, sada od direktora Evrolige Paulijusa Motiejunasa stižu drugačije informacije, koje bi opet mogle da zabrinu večite rivale.

Motiejunas je dao intervju za španski "AS", gde je jedno od pitanja bilo - da li će Valensij aigrati u Evroligi iduće sezone, a on se dotakao upravo večitih.

- Nažalost, između ALBE, dva tima iz Beograda, Virtusa i Valensije, neko će morati da "izvisi" zbog toga što će Pariz ući u Evroligu. Svako od njim ima 20 odsto šansi da ne igra. Timovi su jednaki za nas, a partneri će biti ti koji će odlučiti. Valensija je odigrala sjajnu sezonu, dok grade i atraktivnu dvoranu. To je ogroman korak za klub, jer rade sjajne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi, ali je istina i to  da iduće godine ne znamo šta će biti, postoje opcije...

On je potom otkrio i kada će doći do odluke.

- Obično lista timova koji igraju u Evroligi stigne polovinom juna.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    4. maj 2024 | 12:36

    Bitno da se mi prepucavamo ovde a drugi "rade" zajedno. Ja kao grobar cu uvek pre pomoci deliji nego neki tamo morcaunas, spanac...

  • Deki

    4. maj 2024 | 13:25

    Neka izvisi ovo Franjovo mezimce, dosta su na foru igrali EL. Cak i sa 7.mesta iz ABA lige.

  • Milo

    4. maj 2024 | 13:37

    Mislim da nije pošteno da timovi poput Albe i Fmp-a zauzimaju mesta timovima poput Virtusa ili Valensije koji imaju košarkašku tradiciju i uvek se bore za vrh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA