≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ludnica u Istanbulu: Fener dobio Armani posle produžetka, sjajni Gudurić bacio u senku dabl-dabl Mirotića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan meč u Istanbulu...

  • 1
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Armani posle produžetka 85:82 u meču odigranom u Istanbulu u okviru prvog kola Evrolige. 

Od samog početka viđen je prilično tvrd meč. Olimpija je imala vođstvo, a Fenerbahče je pratio ritam i konstantno bio u malom zaostatku. Posle prve četvrtine, koju su gosti dobili sa 23:19, usledila je mnogo bolja igra turskog tima.

Tako, do poluvremena, usledila je serija poena, a posebno se istakao Marko Gudurić koji je pokrenuo domaći tim, koji dolazi do preokreta, 38:35.

I  nastavku, Fener je igrao odlično, imao je prednost od nekoliko poena koji su čuvali do samog kraja.

Pred kraj meča, Fenerbahče je imao 76:72 i delovalo je da je meč rešen. Ali, Meli sa bacanja, pa onda i iz igre vezuje 4 poena i donosi Armaniju izjednačenje i produžetak.

Marko Gudurić je 13 sekundi pre kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja i postavio konačan rezultat 85:82, u poslednjem napadu najbolji strelac meča Nikola Mirotić nije pogodio trojku za novi produžetak.

Do kraja, Fenerbahče je odigrao bolje i sigurnije i došao do prve pobede u Evroligi.

U pobedničkom timu istakao se Skoti VIlbekin sa 19 poena, a pratili su ga Gudurić, Dorsi i Papajanis sa 15 poena. U poraženom timu, ubedljivo najbolji je bio Nikola Mirotić sa 27 poena i 11 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA