Vreme čitanja: oko 1 min.

Asvel i Monako objavili svoje budžete: Vrtoglavo velike cifre oborile klupske rekorde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li su ovo jedni od najskupljih timova u Evropi

  • 5
Majk Džejms, Jam Madar, KK Monako, KK Partizan Foto: MN Press

Iako se Evroliga više puta pokazala kao neprofitabilna i da timovi često izlaze iz sezona sa velikim minusima, izgleda da timovi ne planiraju da smanje ulaganja.

Francuska košarkaška liga je objavila spisak timova i njihove budžete i tu su se našli francuski Evroligaši Asvel i Monako.

Nema nikakve sumnje da su u svojoj zemlji najplaćeniji, ali sa ovim ciframa se visoko kotiraju i u najjačoj evropskoj ligi.

Monako je postavio rekordni budžet ove sezone, pa će na raspolaganju imati 27,1 milion evra, od čega će 13,1 milion ići na plate igračima i trenerima. Prethodne godine je ukupan budžet bio 20,7 miliona, dok su za igrače izdvajali 10,8 miliona.

Sa druge strane Asvel je, takođe, podigao budžet, pa će ukupno imati 21 milion evra, odnosno sedam miliona za igrače i trenera. Kod njih je prošle godine situacija bila takva da su ukupno imali 15,8 miliona, a za igrače su izdvajali 4,2.

Asvelu je drastično povećao budžet novi sponzor, tako što je u celoj sezoni doneo sedam miliona evra. Takođe, veliki uticaj će na celu priču imati nova dvorana u kojoj će odigrati 13 utakmica.

(Telegraf.rs)

Video: Jago dos Santos za Telegraf o šutnutim trojkama: "Opet ću da šutiram ako bude isto"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    12. oktobar 2023 | 16:56

    To su minorni budžeti u odnosu na Partizan.

  • Lakirana cipelica

    12. oktobar 2023 | 17:04

    Lepo ja pricam da je partizanov budzet medju najmanjima i time se ne ponosim, jednostavno je tako. Nadamo se proslogodisnjem cudu i uzdamo se u najveceg svih vremena Zeljka Obradovica. Partizan sampion

  • Dejan

    13. oktobar 2023 | 07:10

    Razlika je u tome sto Asvel od 20 miliona samo 7 daje na plate igraca a glodari od 16 miliona 13 miliona na plate jer nemaju nikakvu drugu obavezu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA