Vreme čitanja: oko 2 min.

Žalgiris je pravo osveženje: Litvanci na 3-1 posle pobede nad Baskonijom, Real ne može da sruši ni Mirotić

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljevići su već na 4-0 u Evroligi

  • 0
Edgaras Ulanovas, KK Žalgiris Foto: MN Press - Ivica Veselinov

Košarkaši Žalgirisa nastavili su sa sjajnim partijama ove sezone u Evroligi, pošto su u 4. kolu na gostovanju u Vitoriji Gasteiz uspeli da savladaju Baskoniju i tako stignu do trećeg trijumfa u novoj takmičarskoj godini - 82:99.

Od samog starta je Žalgiris zadao ritam, napravio prednost i tokom druge deonice je vodio i sa 16 poena prednosti. Usledila je reakcija Baskonije, serija od 10:0 posle koje je španski tim prišao i na samo poen zaostatka, međutim ni to nije uzdrmalo Litvance.

Oni su drugo poluvreme otvorili još brže, jače i bolje tako da su stekli +18, a posle čega je Baskonija samo mogla da sanja o novom povratku. Litvanci su se tada potpuno zatvorili, dali su domaćima da primirišu najviše na pet poena zaostatka, a na kraju su ih udarili jako i slavili sa čak 17 razlike.

Nisu vredele danas ni moćne partije Čime Monekea sa 32 poena i devet skokova, pa ni Markusa Hauarda koji se konačno probudio i dao 26 poena, jer su na drugoj strani dominirali Rolands Šmits sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti, kao i Brejdi Menek koji je imao dabl-dabl od 17 poena i 14 skokova.

Kao što smo pomenuli, Žalgiris je sada na 3-1 zajedno sa Fenerbahčeom, dok je Baskonija na 1-3 sa Partizanom.

KK Real Madrid Foto: Juan Carlos GarcĂ­A Mate / Zuma Press / Profimedia

Sa druge strane, ni Nikola Mirotić ne može da zaustavi moćni Real Madrid, pošto je Olimpija Milano poražena na najtežem gostovanju u Evroligi - 88:71.

Držala se Olimpija koliko je mogla, nekih 25 minuta, posle čega je domaćin preuzeo kontrolu nad mečom i na kraju slavio sa veoma ubedljivih 17 razlike, koliko je zanimljivo bilo i na meču Baskonija - Žalgiris.

Najviše poena za Real postigao je senzacionalni Serhio Ljulj pošto je stigao do 19, a pratio ga je Mario Hezonja sa 13. Na drugoj strani je Šejvon Šilds dobacio do 16 poena uz sedam skokova, dok je Mirotić imao 13 uz šest uhvaćenih lopti.

Real je sada na 4-0, dok je Olimpija na 1-2 uz odloženi meč protiv Makabija.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović: Uvek je teško izgubiti pred svojim navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA