≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makabi slavio nakon produžetka protiv Panatinaikosa, Ataman isključen

Vreme čitanja: oko 1 min.

U poraženom sastavu dobru partiju pružio je Luka Vildoza

  • 0
Ergin Ataman Foto: MN Press

Najzanimljiviji meč 4. kola Evrolige odigrao se u Atini, gde je domaći Panatinaikos izgubio od Makabija sa 86:81 i to nakon produžetka. Regularni tok meča završen je rezultatom 72:72.

Domaći su očajno započeli utakmicu, a posebno su bili loši u drugom kvartalu što je Makabi iskoristio i na odmor otišao sa +15 (39:24). Slaba igra "zelenih" posebno je ljutila njihovog trenera, Ergina Atamana, koji je posle burnog protesta na jednu sudijsku odluku isključen početkom drugog dela.

Činilo se da će Makabi zabeležiti rutinsku pobedu, ali su se publika, a sa njom i Vildoza i Grigonis probudili pa je Panatinaikos okrenuo utakmicu u svoju korist. Furioznom igrom u četvrtom kvartalu "zeleni" su imali dva poena prednosti na 6 sekudni do kraja, ali je Makabi posle dva promašena slobodna bacanja došao do skoka u napadu i poena koji su ih odveli u produžetak.

Izraelski tim je u dodatnih pet minuta imao psihološku prednost i na kraju zabeležio važan trijumf.

Što se košgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu istakli su se Kolson sa 21 poenom i Dibartolomeo sa 15, dok su kod Panatinaikosa bolji od ostalih bili Vildoza sa 15, Grigonis sa 13 i Lesor sa 12.

U narednom kolu Panatinaikos dočekuje Baskoniju, a Monako gostuje Monako.

(Telegraf.rs)

Video: "Moram da budem pametniji...; "Doužer iskren posle poraza od Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA